Patientnämndernas kansli

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso- och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland?

I Västra Götalandsregionen finns fem patientnämnder vars uppgift är att stödja och hjälpa enskilda patienter samt bidra till kvalitetsutveckling och hög patientsäkerhet i hälso- och sjukvården. Patientnämndernas verksamhet regleras i lag (2017:372) om stöd vid klagomål mot hälso- och sjukvården. Till nämndernas uppgift hör också att rekrytera, utbilda och förordna stödpersoner till patienter som vårdas enligt tvångslagstiftning inom Hälso- och sjukvården.

Ditt uppdrag
I ditt arbete som utredningssekreterare får du möjlighet att bidra till kvalitetsutveckling och ökad patientsäkerhet inom hälso- och sjukvården. Ditt arbete bidrar till att hälso- och sjukvården blir mer personcentrerad.

Du kommer att handlägga enskilda patientärenden. Det innebär att du har kontakt med patienter och anhöriga som har frågor, synpunkter eller är missnöjda med vården. I arbetet ingår rapportering av iakttagelser och avvikelser av betydelse till ansvariga verksamheter, politiker och andra intressenter. Du är även ansvarig för beredning och föredragning av ärenden vid patientnämndernas sammanträden.

Vad kan vi erbjuda dig?
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. Vi eftersträvar en god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa. Läs om våra förmåner på http://www.vgregion.se/jobba-i-vgr/sa-ar-det-att-jobba-hos-oss/dinaformaner/

Dina kvalifikationer?
-
Du har yrkeslegitimation inom hälso- och sjukvården eller socionomexamen eller annan relevant högskoleutbildning.
-
Erfarenhet från arbete inom hälso- och sjukvården eller vid annan myndighet som har beröringspunkter med hälso- och sjukvårdsfrågor.
-
Mycket goda IT kunskaper.
-
Mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift.

Vi ser att det är meriterande om du har:
-
Erfarenhet av utredningsarbete eller klagomålshantering.
-
Kunskaper om hälso- och sjukvårdens uppdrag, innehåll och organisation.

Vem är du?
Du är drivande och har god förmåga att självständigt planera och strukturera din arbetstid utifrån givna ramar. Du tar ansvar för att leverera resultat i tid och med god kvalitet. Det är viktigt att du är förtroendeingivande, saklig, analytisk och tålmodig. Du har lätt för att ge och ta feedback för att tillsammans med kollegor bidra till utveckling inom kansliet och stärka verksamheten.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån Västra Götalandsregionens värdegrund.

Övrigt
Resor inom regionen förekommer i tjänsten.

Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning uppmuntrar vi manliga sökande till den här tjänsten.

Vi eftersträvar jämlikhet där alla medarbetare ska ha lika möjligheter och rättigheter till att utvecklas, göra ett bra arbete och trivas på arbetsplatsen.

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/halsa-och-vard/patientnamnden/

Intervjuer sker preliminärt den 27/ 28 november. Varmt välkommen med din ansökan.

Anställningsform 永久职位
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/6600
Kontakt
  • Anne-Katrin Schneider, sektionschef, 010-441 20 03
  • Jörgen Hultgren, utredningssekreterare, 010-441 20 08
Facklig företrädare
  • Vision: Sune Olsson, 0700-82 27 73
  • SACO: Stig Roos, 0702-55 49 19
Publicerat 2018-10-29
Sista ansökningsdag 2018-11-18

返回职位空缺页面