Skaraborgs Sjukhus, Område Medicin, M2, Äldrepsykiatri

Skaraborgs Sjukhus( SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och är över 4500 medarbetare.Vi arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård.Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv.Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Beskrivning

Geriatrisk avdelning med inriktning mot demenssjukdomar och psykisk ohälsa hos äldre. Avdelningen arbetar parallellt med medicinsk avdelning och planer finns att utveckla ett äldremedicinskt centrum. Till enheten hör en mottagning som i huvudsak genomför demensutredningar.

Vi erbjuder dig ett stimulerande och utvecklande arbete med den enskilde patienten i centrum där du både kommer att arbeta på avdelning och ingå i det nya multidisciplinära teamet.

Du kommer att få möjligheten att utveckla ett multidisciplinärt team för äldre personer med eller inslag av psykisk sjukdom för det sjukhusområdet Skaraborg tillsammans med olika professioner.

Utarbeta/utveckla rutiner och arbetsformer för konsultativa insatser gentemot primärvård, kommunens äldrevård och somatisk specialistsjukvård.

I samband med igångsättandet av det multidisciplinäras teamet görs det en nysatsning och gällande psykologer och en utökning med ytterligare en psykologtjänst görs.

Arbetsuppgifter 

Psykologens arbetsuppgifter omfattar i huvudsak neuropsykologiska utredningar. Arbetet bedrivs både på avdelning och mottagning. Utredningarna rör demenstillstånd i ett tidigt skede och lindriga minnesstörningar med tänkbar framtida demensutveckling. Arbetet är inte begränsat till enbart utredningar utan avdelningsarbete och behandlingsinsatser förekommer. Arbetet är utmanande där psykologen förväntas bidra med vidare och mer nyanserade bedömningar. Arbetet sker i kvalificerat teamarbete med krav på specialisering och samarbete. Samarbetet med övriga professioner, främst psykiatriker, kurator och sjuksköterskor är ständigt aktuellt så intresse för deltagande i tvärprofessionella behandlingsinsatser är ett krav.

Arbetet ställer krav på att bidra med och utveckla psykologkompetensen på enheten. Verksamheten bedrivs i samråd med universitetsklinik och ambition om vård i enlighet med det aktuella forskningsläget är uttalad. Vetenskapligt intresse och intresse för kontinuerlig metodutveckling är meriterande.

För psykologer traditionellt förekommande arbetsuppgifter således, där utredningar utgör den huvudsakliga arbetsuppgiften.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog med stort intresse och erfarenhet för neuropsykologi och utredningar. Vi ser gärna att du har erfarenhet och/eller intresse för att jobba i och bygga upp ett multidisciplinärt team.

Övrigt

Finns intresse av FOU är arbetsgivaren positiv till detta.
Vid tillsättning inom äldrepsykiatrin begär vi utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Denna förfrågan sköts av arbetsgivaren.

Kallelser för intervju kan komma att ske fortlöpande under rekryteringstiden.
Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Unbefristete Anstellung
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Falköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2017/1530
Kontakt
  • Carina Karlsson, Verksamhetschef, 0510-85704
Facklig företrädare
  • Sebastian Burgman, Sveriges Psykologförbund, 0501-68312
Publicerat 2017-09-18
Sista ansökningsdag 2017-11-27

Zurück zu Stellenangeboten