NU-sjukvården, Område III, Bild- och funktionsmedicin

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 500 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Bild- och funktionsmedicin
Sjukhusfysikerna inom NU-sjukvården arbetar organisatoriskt under Bild- och funktionsmedicin, som består av Radiologiska kliniken och Klinisk fysiologi. Verksamheten bedrivs på NÄL och Uddevalla sjukhus där den är uppdelad på akut respektive elektiv vård. På radiologiska kliniken finns bl. a. fem datortomografer, tre MR-kameror (varav en 3T) och utrustningar för koronara och perifera angiografier. Dessutom finns radiologisk verksamhet vid mammografi, operation och käkkirurgi. Nukleärmedicinsk verksamhet tillhör Klinisk fysiologi och bedrivs både på NÄL - där det finns en gammakamera - och på Uddevalla sjukhus, där en SPECT-CT nyligen har installerats. Vi är fyra sjukhusfysiker i NU-sjukvården, varav en kommer att vara föräldraledig ett år fr.o.m. våren 2018.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med kvalitetssäkring t.ex. kvalitetskontroller, patient- och personaldosimetri samt utbildning av personal inom radiologi och nuklearmedicin. Arbetet kan komma att inkludera uppgifter inom både radiologi och nuklearmedicin, beroende på behov och bemanning. Arbetet utförs i nära samarbete med olika personalgrupper såsom chefer, ingenjörer och klinisk personal där sjukhusfysikern utgör ett viktigt stöd i det dagliga arbetet. Arbetet är fritt och utvecklande. Du kommer att arbeta självständigt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är en legitimerad sjukhusfysiker, gärna med arbetslivserfarenhet inom röntgenfysik och/eller nuklearmedicin. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift, eftersom du kommer att utbilda personal och informera verksamheter om strålskydd. Förutom formell kompetens läggs stor vikt vid att du har samarbets- och initiativförmåga, är serviceinriktad samt har förmåga till att bidra till ett positivt arbetsklimat.

Övrigt
Tjänsten är ett vikariat under 1 år.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Befristeter Arbeitsvertrag länger als 6 Monate
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan och Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2017/5995
Kontakt
  • Liselott Engström, Enhetschef , tfn 0700-82 40 36
  • Sara Asplund, Sjukhusfysiker , tfn 010 43 526 83
  • Johnny Kallin, Sjukhusfysiker , tfn 010 43 529 89
Publicerat 2017-09-05
Sista ansökningsdag 2017-10-04

Zurück zu Stellenangeboten