NU-sjukvården, Område III, Vuxenpsykiatrisk slutenvård, RPV, Brinkåsen

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 500 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Rättspsykiatrin Brinkåsen

Vi söker en Arbetsterapeut till vår anläggning för vuxenpsykiatri, Brinkåsen i Vänersborg. Brinkåsen har 82 vårdplatser varav 54 är inom rättspsykiatri och 28 inom allmänpsykiatri. Det finns fyra Rättspsykiatriska avdelningar med inriktning psykossjukdom, neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, missbruk, personlighetssyndrom/unga vuxna. Du kommer i första hand arbeta på avdelningarna med inriktning missbruk, personlighetssyndrom/unga vuxna.

Målet för oss inom Rättspsykiatri är att både ge optimal vård samt förebygga återfall i brottslighet.

Arbetsuppgifter
Som arbetsterapeut på Brinkåsen kommer du att ingå i ett tvärprofessionellt team som består av sjuksköterskor, skötare, läkare, kurator och psykolog. Där samtliga bidrar med sin kompetens för att bemöta patientens behov av utredning och behandling. Patientens delaktighet är en viktig del i vårt arbete. Att vårda människor med psykisk sjukdom innebär att vårda hela människan. Du kommer att ha ett nära samarbete med de två andra arbetsterapeuterna vid Brinkåsen för utbyte och stöd samt utveckling av arbetsterapeutiska utrednings- och behandlingsmetoder.

Som arbetsterapeut är ditt huvuduppdrag att genomföra aktivitets-och funktionsutredningar som ligger till grund för behandlings- och utslussningsarbete. Du kommer att delta vid planering för patientens vård och vid utslussningsarbetet.

På Brinkåsen finns ett Aktivitetshus som du kan nyttja i ditt arbete.

Vi värdesätter egenskaper som flexibilitet, social kompetens och förmåga att arbeta självständigt och i team. Du har en vilja att arbeta för patientens bästa. Vi ser gärna att du deltar med din kompetens i utvecklingen av vår rättspsykiatriska verksamhet när det gäller utredning, målformulering, behandling och utvärdering.

Som arbetsterapeut på Brinkåsen finns nätverk för arbetsterapeuter inom vuxenpsykiatri vid NU-sjukvården och ett nationellt nätverk för arbetsterapeuter inom Rättspsykiatri.

Vi kan erbjuda dig ett roligt arbete och möjlighet att utvecklas i din yrkesroll genom bl.a. utbildningar och våra pågående förbättringsprojekt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad Arbetsterapeut, gärna med erfarenhet från psykiatrisk vård och användning av bedömningsinstrument. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Körkort önskvärt.

Kontakta oss gärna om du har frågor om tjänsten.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Unbefristete Anstellung
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Vänersborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2017/7393
Kontakt
  • Enhetschef Sten Blücher, , tfn 0700-82 28 08
  • Arbetsterapeut Katarina Renlund, , tfn 010-473 40 43
  • Arbetsterapeut Charlotte Olsson, , tfn 010-473 40 42
Facklig företrädare
  • Sveriges arbetsterapeuter, Susanna Navell, , tfn vxl 010-435 00 00
  • Sveriges arbetsterapeuter, Terese Palmberg, tfn vxl 010-435 00 00
Publicerat 2017-10-30
Sista ansökningsdag 2017-12-13

Zurück zu Stellenangeboten