Folktandvården, Forsknings- och innovationsstöd

Folktandvården Västra Götalands vision är ”Frisk i munnen hela livet”. Vi gör skillnad för människors hälsa. Vår kompetens, ambitionsnivå, utvecklingskraft och storlek är helt unik inom svensk tandvård. Hos oss får du ett meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, gott ledarskap och bra utvecklingsmöjligheter.

Om oss
Folktandvården Västra Götaland ligger långt fram inom klinisk forskning (forskning som sker på Folktandvårdens mottagningar runt om i länet). För att göra det enkelt för våra medarbetare att forska finns en enheten Forsknings- och innovationsstöd som fungerar som ingång för resurser till forskning och samordning mellan Folktandvården, Institutionen för odontologi (IO) vid Göteborgs universitet och industrin. Forskningen som bedrivs i samverkan med IO ska vara nyttig i vår vardag, leda fram till nya behandlingsmetoder och utveckla framtidens tandvård.

Uppdraget för Forsknings- och innovationsstöd är att samla och redovisa kunskap om pågående forskning och att bistå forskare med bland annat rekrytering av patienter till klinisk forskning. Enheten bistår också medarbetare inom Folktandvården i patientnära forskning.

Forskningstjänsten är del av ett större projekt, som omfattar flera olika vetenskapliga discipliner, med syfte att få insikt om orsakerna bakom det kroniska syndromet ”Burning mouth syndrome” (BMS) vilket kan leda till objektiva diagnostiska kriterier och nya behandlingsstrategier. Den utlysta anställningen som forskare rör beteendevetenskapliga frågeställningar i projektet.

Tjänsten är en projektanställning på 50% under 1.5 år med möjlighet till förlängning. 

Om arbetet
Forskningen avser det odontologiska kunskapsområdet och har beteendevetenskaplig inriktning. Forskningen är förlagd till Forsknings- och Innovationsstöd vid Folktandvården i Västra Götaland. Projektet, som forskningstjänsten gäller, sker framförallt i samarbete med en forskningsgrupp bestående av en psykolog/docent och en tandläkare/docent. Forskningen sker i nära samverkan med Institutionen för Odontologi vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet. Forskningen innebär främst databearbetning, statistisk analys och manusarbete.

Om dig
Du har doktorsexamen i relevant ämnesområde.

Vetenskaplig skicklighet, utbildning och/eller forskning inom det beteendevetenskapliga området liksom klinisk erfarenhet inom tandvård är meriterande. Kunskap rörande psykometri och erfarenhet av statistisk bearbetning av stora datamaterial är meriterande men inte nödvändigt. Vid tillsättningen kommer även pedagogisk skicklighet, administrativ skicklighet och förmåga till samarbete att beaktas.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. 

Anställningsform Befristeter Arbeitsvertrag länger als 6 Monate
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/6607
Kontakt
  • Forskare Catharina Hägglin, tfn: 070-792 79 49
  • FoU-koordinator Birgitta Ahlström, tfn: 070-823 33 11
Facklig företrädare
  • TT Ulf Johansson, tfn: 076-267 60 52
  • Vision: Mari Liepins, tfn: 073-0602540
Publicerat 2018-11-08
Sista ansökningsdag 2018-11-23

Zurück zu Stellenangeboten