Närhälsan Flyktingmedicinsk mottagning

Regiongemensam hälso- och sjukvård är en ny förvaltning i regionen. Våra verksamheter har en stor bredd med inriktning regiongemensamma vårdverksamheter och hälsofrämjande nära vård. Nu har du möjlighet att bli en del av oss och vara med på vår spännande uppstart och utveckling.

Om oss

Närhälsan driver en resursenhet för nyanlända flyktingar som befinner sig under etablering. Verksamheten ska ha en samlad kunskap om målgruppen nyanlända flyktingar och arbeta sammanhållet för att förbättra hälsan och underlätta etableringen i Sverige. Målgruppen är patienter som remitteras från Göteborgs stad och Arbetsförmedlingen.

Mottagningens uppdrag:

  • Utreda och behandla migrationsrelaterad ohälsa
  • Göra medicinska bedömningar
  • Utföra behandlingar som förväntas av allmänmedicinsk verksamhet
  • Hälsoundersökningar av asylsökande
  • Arbeta konsultativt gentemot övrig primärvård och vårdgrannar
  • Psykoedukativa insatser, Hälsoskola för nyanlända.

Om arbetet

Vi erbjuder dig ett spännande och stimulerande arbete i centrala Göteborg och med engagerade arbetskamrater. Handledning erbjuds till alla medarbetare.

Du förväntas svara för den psykologiska kompetensen i teamet. Du kommer att arbeta tillsammans med läkare, sjuksköterskor, undersköterska, socionom och medicinska sekreterare. Vi har ett nära samarbete med övriga yrkeskategorier och arbetar hela tiden utifrån synsättet att varje profession har en viktig del i arbetet med att stärka patienternas hälsa.

Dina arbetsuppgifter innefattar bedömning, behandling samt psykoedukativa insatser. Vi arbetar både individinriktat och med gruppbehandling. Arbetet innefattar även samverkan med vårdgrannar och myndigheter såsom: primärvård, socialtjänst och arbetsförmedling. Konsultation och utbildningsuppdrag kan komma att ingå i tjänsten. 

Om dig 

Vi söker dig som är legitimerad psykolog. Fördjupad kunskap och erfarenhet om migrationsrelaterad ohälsa samt psykologisk behandling lämplig för målgruppen är ett krav. Att du har kunskap och engagemang om migration och mänskliga rättigheter är viktigt för tjänsten.

Du har lätt för att arbeta självständigt och i team. Vi vill att du är en flexibel och kreativ person med god förmåga att organisera och prioritera. Stor vikt kommer att läggas vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Mångfald och jämställdhet är två viktiga aspekter i urvalsprocessen.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Unbefristete Anstellung
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/7428
Kontakt
  • Eva Theunis, Teamledare, Tfn 031 - 747 89 50
  • Britt Tallhage, Verksamhetschef, Tfn 031 - 747 89 50
Facklig företrädare
  • Annika Westergård, Sveriges Psykologförbund, Tfn 070 - 508 67 81
Publicerat 2018-12-03
Sista ansökningsdag 2019-01-06

Zurück zu Stellenangeboten