Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatri Affektiva, Avdelning 80

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Din nya arbetsplats?

Avdelning 80 är en allmänpsykiatrisk akutvårdsavdelning inom psykiatri affektiva som finns på Sahlgrenska sjukhuset. Avdelningen har 13 vårdplatser och patienterna kommer till oss från den psykiatriska akutmottagningen på Östra sjukhuset. Patienterna kommer för utredning och behandling av olika psykiatriska diagnoser som exempelvis depressioner, ångest, personlighetsstörningar och svårare krisreaktioner.

Avdelningen har ett särskilt fokus på utveckling. Vi har under året som gått arbetat hårt för innovativa lösningar gällande informationsöverföring och dokumentation. Andra delar som implanterats är sinnesrum, hjälpmedel för ångesthantering och strukturerade bedömningar av förmåga inför vårdplaneringar och utskrivningar.

Vad erbjuder vi?

- Vi har en trevlig arbetsplats med ett gott teamarbete där alla spelar en viktig roll.
- Vi erbjuder kontinuerlig kompetensutveckling. I nuläget pågår utbildningssatsning i DBT där alla nya sjuksköterskor erbjuds en orientationsutbildning och regelbunden handledning varannan vecka.
- Vi har träning i självskydd varje vecka med praktisk träning och diskussioner runt bemötande.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

Dina arbetsuppgifter utgår ifrån psykiatrisk omvårdnad. I arbetsuppgifterna ingår även läkemedelsbehandling, krisbearbetning och stödjande samtal. Vi har ett väl utvecklat teamarbete mellan sjuksköterska, läkare, skötare, kurator och patienten där var och en bidrar med sin unika kompetens.

Du arbetar med patienten i fokus utifrån ett helhetsperspektiv. Samverkan med öppenvård, socialtjänst och övriga berörda parter är vanligt förekommande. I din roll ingår arbetsledande uppgifter.

Längden på introduktion och bredvidgång bedöms utifrån din individuella kompetens för att du ska få en så god start som möjligt. Varje arbetslag består av två sjuksköterskor och en skötare.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Erfarenhet av arbete med psykisk ohälsa är meriterande.

Du tycker om att arbeta i team och har ett intresse för psykisk ohälsa. Det är viktigt att du har lätt att samarbeta och kan anpassa ditt bemötande till olika situationer. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i en extra satsning, vårt Kliniska basår. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktiskt träna moment hos Simulatorscentrum. Dessutom ingår att arbeta på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens. Läs mer om basåret via denna länk: https://www2.sahlgrenska.se/sv/SU/Jobb-och-framtid/Kliniskt-basar

Anställningsform Fastansat
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/1755
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Jonna Järvsén, 076-940 27 41
  • Sektionsledare, Lisbeth Alvefelt, 070-081 68 57
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Matilda Eriksson, 070-082 47 61
Publicerat 2018-03-05
Sista ansökningsdag 2018-04-29

Tilbage til Ledige stillinger