SAMLA som är en liten flexibel samverkansorganisation med korta beslutsvägar söker dig som vill vara med och driva ett unikt utvecklingsarbete som innebär att starta upp verksamhet med integrerade insatser från kommun, primärvård och psykiatrin kring vuxna samt barn och unga med missbruks- och beroendeproblematik.

SAMLA omfattas av följande organisationer och verksamheter:

  • Regionens hälso- och sjukvård: VG Primärvård, Vårdval Rehab, beställd Primärvård (all primärvårdsverksamhet utanför vårdcentralerna och rehab), Habilitering och hälsa, tandvården
  • Alingsås lasarett, Södra Älvsborgs sjukhus
  • Kommunal vård, omsorg, socialtjänst och elevhälsa i Alingsås- och Lerums kommuner
  • Västra hälso- och sjukvårdsnämnden

För de medel vi erhållit har vi nu möjlighet att anställa en processledare på 50 % under ett år med möjlighet till förlängning. Utvecklingsarbetet beräknas pågå i två år.

Uppdrag
Uppdraget består av att:

  • I Alingsås kommun hålla samman arbetet i att starta upp en socialmedicinsk mottagning som omfattar integrerade insatser från kommun, primärvård och psykiatri.
  • I Lerums kommun hålla samman arbetet med att skapa förutsättningar för, samt hålla samman arbetet i att starta upp en socialmedicinsk mottagning omfattande integrerade insatser från kommun, primärvård och psykiatri.
  • Starta upp Mini-Mariamottagningar i socialmedicinska mottagningens lokaler för att nyttja kommunens och primärvårdens resurser bättre och reducerar risken för att en ungdom hamnar mellan stolarna i övergången till vuxenålder.
  • Fungera som SIP-samordnare i det integrerade arbetet, när uppdraget att samordna de pratiska delarna vid uppstart för detta är klart.

Kvalifikationer
Vi vill att du har lämplig högskoleutbildning och praktisk erfarenhet av att driva processer. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga, är självständig och flexibel i ditt arbetssätt samt har en analytisk förmåga. Du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift och du bör även ha erfarenhet av att följa upp resultat och bearbeta statistik. Erfarenhet från praktiskt arbete med missbruks- och beroendeproblematik hos vuxna samt barn och unga är meriterande.

Placering:
Alingsås eller Lerum

Sista ansökningsdag:
30 april 2018. CV och tjänstgöringintyg skickas till carina.westerelve@alingsas.se

Tillträde:
Snarast. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag så ansök gärna snarast.

Kombinera tjänster:
Tjänsten går med fördel att kombinera med den utlysta tjänsten Processledare kring samverkan om barn och ungas psykiska hälsa.

Kontaktperson:
Carina Westerelve, Processledare SAMLA, carina.westerelve@alingsås.se, 070-912 02 93

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegrænset ansættelse mere end 6 måneder
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Alingsås eller Lerum
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Kontakt
  • Carina Westerelve, Processledare SAMLA, carina.westerelve@alingsås.se, 070-912 02 93
Publicerat 2018-04-03
Sista ansökningsdag 2018-04-30

Tilbage til Ledige stillinger