Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Arbetsterapi och fysioterapi Högsbo

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om verksamheten

Arbetsterapi och fysioterapi Högsbo är en enhet inom verksamheten Arbetsterapi och Fysioterapi. Verksamhetsområdet består av totalt sju enheter inom den somatiska sjukvården på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och har totalt cirka 370 medarbetare.

Vid Högsbo sjukhus bedrivs arbetsterapi och fysioterapi inom sluten- och öppenvård med inriktning mot framförallt geriatrik och rehabiliteringsmedicin. Vi är en integrerad enhet med arbetsterapeuter, fysioterapeuter och assistenter. På enheten arbetar totalt cirka 40 medarbetare varav 5 rehabiliteringsassistenter. Arbetsplatsen kännetecknas av en positiv atmosfär där medarbetarna har ett stort engagemang och arbetar tillsammans för största möjliga patientnytta.

Vi beaktar mångfald och jämställdhet som två viktiga faktorer i urvalsprocessen.

Om tjänsten

Din grundplacering kommer vara inom geriatrisk slutenvård. Där möter du patienter med olika diagnoser, ofta multisjuka, med behov av rehabilitering.

Som rehabiliteringsassistent bistår du såväl arbetsterapeuter som fysioterapeuter i patienternas rehabilitering. Arbetet består framförallt av olika typer av patientträning, både individuellt och i grupp varför det förutsätts att du kan leda patientgrupper. Vi har även en liten träningsträdgård varför intresse och erfarenhet av detta är meriterande. Arbetet innebär också hjälpmedelshantering, för- och efterarbete vid patientbehandlingar, att hålla ordning i lokaler och förråd samt beställning av material och varor. Även delaktighet i det friskvårdsuppdrag som enheten har för personal inom SU kan ingå i arbetet.

Om dig

Vi söker dig som är utbildad rehabiliteringsassistent, undersköterska eller har annan utbildning som bedöms likvärdig. Erfarenhet av att arbeta med geriatriska patienter är meriterande liksom erfarenhet av att leda grupper, erfarenhet av hjälpmedelshantering, erfarenhet av rehabiliteringsarbete samt intresse och erfarenhet av trädgårdsarbete. Stor vikt läggs också vid personlig lämplighet.

Vi söker en flexibel person som vill lära sig nya saker, trivs med att jobba självständigt och ta egna initiativ. Du ska ha ett positivt förhållningssätt, vara kreativ, lösningsorienterad och ha lätt att samarbeta med andra. Du bör ha ett stort intresse av rehabilitering och vara van vid nära patientarbete. Tunga förflyttningsmoment, arbete i trånga utrymmen och långvarigt stående förekommer i patientarbetet.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Fastansat
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg, Högsbo sjukhus
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/2463
Kontakt
  • Enhetschef, Carina Dahl, 070-085 26 52
  • Sektionsledare, Karin Fihn, 031-342 55 21
  • Rehabiliteringsassitent, Lena Brusberg, 031-342 55 89
Facklig företrädare
  • Kommunal, Gisela Herranen, 031-343 14 64
Publicerat 2018-04-03
Sista ansökningsdag 2018-05-08

Tilbage til Ledige stillinger