Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Geriatrik Lungmedicin och Allergologi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Öppenvården inom Lungmedicin och allergologi består av Lungmottagning, Astma- och allergimottagning, Sömnmedicinsk avdelning samt KOL-centrum. Lungmottagningen innefattar flera mindre enheter såsom lunginfektionsmottagning, lungonkologisk mottagning, cystisk fibros-mottagning och lungmedicinsk diagnostik där bland annat bronkoskopier genomförs. Till Astma- och allergimottagningen remitteras bland annat patienter med svår allergi, astma, hösnuva, födoämnesöverkänslighet eller annan överkänslighet. Vid Sömnmedicinsk avdelning utreds och behandlas patienter med sömnapné eller annan underventilering. Vid KOL-centrum utreds och behandlas patienter med KOL som varit inneliggande på SU men hit remitteras även patienter från primärvården för diagnostik och insättande av adekvat behandling. Öppenvården inom Lungmedicin och allergologi är alltså mycket bred och innefattar utredning och behandling av flera folksjukdomar. Den kliniska verksamheten bedrivs på flertalet enheter tillsammans med forskning och utvecklingsarbete sida vid sida. Ett multidisciplinärt arbetssätt i team är etablerat på flera enheter.

Enheten har tidigare varit organiserad under en vårdenhetschef, men för att ge ökade förutsättningar för chefs- och medarbetarrollen följs det regiongemensamma normtalet för antal medarbetare per chef. Detta innebär att vi nu söker två chefer till ett gemensamt ledarskap.

Arbetsbeskrivning

Som vårdenhetschef planerar, leder och utvecklar du enheten utifrån verksamhetens vision och mål inom SU:s organisatoriska och ekonomiska ramar. Du skapar trygghet och främjar ett samarbetsklimat som bygger på öppenhet, respekt och delaktighet utifrån sjukhusets värdegrund.

Du är som vårdenhetschef direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp, vilket innebär att du är engagerad i hela verksamhetens resultat och utveckling. Vi erbjuder dig en arbetsplats där du är en av ledarna i ett utvecklingsarbete och tillsammans med engagerade medarbetare formar en god framtid.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska eller har annan relevant vårdbakgrund. Du har ett genuint intresse av ledarskap och gärna erfarenhet av tidigare chefsskap och utvecklingsarbete. Genomgången chefs- eller ledarskapsutbildning är meriterande. Specialistsjuksköterskekompetens inom relevant område är meriterande, liksom erfarenhet av klinisk forskning.

Du är engagerad, har god självkännedom och är stabil och trygg i ditt ledarskap. Du är tydlig och lyhörd i din kommunikation med medarbetare och kollegor, arbetar för ständiga förbättringar samt är bra att hitta lösningar för både daglig verksamhet och långsiktiga mål. Du arbetar för ett kliniskt arbete som bedrivs tillsammans med forsknings- och utvecklingsarbete. Då du kommer att arbeta tätt med din chefskollega är god samarbetsförmåga mycket viktig.

Västra Götalandsregionen har utvecklat fyra grundläggande chefskriterier. Vi önskar således att du är kompetent inom områdena kommunikativ förmåga, utvecklingsorienterad, mål- och resultatorienterad samt att din värdegrund stämmer överens med Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Intervjuer och tillsättning av tjänsterna kan komma att ske löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat 5-årig chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Anställningsform Fastansat
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/2472
Kontakt
  • Verksamhetschef, Mona Palmqvist, 031-342 36 39
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Malin Lund, 070-278 14 68
  • Kommunal, Kerstin Karlsson, 070-508 78 04
  • SACO, Nina Uhlebäck, 031-343 68 7
Publicerat 2018-04-04
Sista ansökningsdag 2018-05-14

Tilbage til Ledige stillinger