Koncernkontoret, Kunskapscentrum för psykisk hälsa

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? På Koncernkontoret är vi drygt 1300 medarbetare som varje dag är med och gör skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare. Våra avdelningar arbetar med frågor som rör hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling, folkhälsa, mänskliga rättigheter, miljö, kommunikation, ekonomi, HR, inköp och IT.

Ditt uppdrag
Koncernstab hälso- och sjukvård består av ca 300 medarbetare med mångfacetterade kompetenser. Kunskapsstöd för psykisk hälsa (KPH) är en regional enhet inom avdelningen Kunskapsstöd. KPH utgör en resurs för utvecklingsarbete och kunskapsutveckling avseende psykisk hälsa i primärvård, barn- och ungdomspsykiatri, vuxenpsykiatri och rättspsykiatri. Enheten initierar och stödjer implementering av evidensbaserad kunskap och metod i samverkan med de kliniska verksamheterna. Enheten samordnar och genomför uppdrag i form av utarbetande av regionala medicinska riktlinjer, regionuppdrag inom området och övrig kvalitetsutveckling inom området psykisk hälsa.

Vi söker nu två sjuksköterskor som kan stödja implementering av en regional medicinsk riktlinje kring användning av bensodiazepiner. Denna implementering är kopplad till att det i VGR kommer att startas en utsättningsenhet för vanebildande läkemedel och riktlinjen beskriver därför vad som bör vara prövat hos den ordinarie vårdgivaren, före remittering dit. Då huvuddelen av bensodiazepiner förskrivs från primärvården kan mycket av arbetet förutsättas vara kopplat till att praktiskt stödja vårdcentraler som arbetar med nedtrappning av vanebildande läkemedel.

När utsättningsenheten är i drift och kontaktvägar med andra enheter är etablerade kommer dessa tjänster att överföras dit under förutsättning att finansieringsfrågan långsiktigt kan lösas.

Vad kan vi erbjuda dig?
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. Vi eftersträvar en god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa. Läs om våra förmåner på http://www.vgregion.se/jobba-i-vgr/sa-ar-det-att-jobba-hos-oss/dinaformaner/

Du kommer att ingå i en arbetsgrupp med bred kompetens och erfarenhet samt få ett stort regionalt men även nationellt kontaktnät. På enheten finns möjlighet till årsarbetstid.

Dina kvalifikationer?
Du är legitimerad sjuksköterska med erfarenhet från psykiatri, beroendevård eller allmänmedicin.

Vi ser att det är meriterande om du har:
Vi ser gärna att du tidigare arbetat med läkemedelsberoende. I tjänsten ingår resor inom Västra Götalandsregionen varför körkort är en fördel.

Vem är du?
Du har en god pedagogisk, analytisk och kommunikativ förmåga. Du har förmåga att skapa engagemang och förtroendefulla relationer genom att du är lyhörd och lätt att samarbeta med. Du arbetar gärna såväl självständigt som i team.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån Koncernkontorets värdegrund:

Tillsammans gör vi varandra framgångsrika. Vi lyssnar in. Vi lyssnar av. Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt
Vi eftersträvar jämlikhet där alla medarbetare ska ha lika möjligheter och rättigheter till att utvecklas, göra ett bra arbete och trivas på arbetsplatsen.

Tjänsten är en visstidsanställning t o m 191231.

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Anställningsform Tidsbegrænset ansættelse mere end 6 måneder
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg, kan diskuteras. Uppdrag i hela VGR
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/2531
Kontakt
  • Lise-Lotte Risö Bergerlind, 0708-54 02 95
Facklig företrädare
  • Vision: Annika Rolander, 0703-26 92 00
  • SACO: Stig Roos, 0702-55 49 19
Publicerat 2018-04-19
Sista ansökningsdag 2018-05-13

Tilbage til Ledige stillinger