Habilitering & Hälsa, Habiliteringen, Göteborg

Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.

Beskrivning
Habiliteringen vuxen ger hälsofrämjande insatser till vuxna som har autism, intellektuell funktionsnedsättning, förvärvad hjärnskada eller rörelsenedsättning. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Habiliteringen arbetar i tvärprofessionella team med medicinsk, pedagogisk och psykosocial kompetens. Vi söker nu en legitimerad arbetsterapeut till vårt team i Göteborg. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%.  
Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter är att kartlägga aktivitetsförmåga och aktivitetsnivå samt att lära ut strategier för att underlätta i vardagen. Du kommer också att prova ut, förskriva och följa upp individuellt anpassade hjälpmedel. Att ge information, handledning och konsultation till patient, anhöriga och personal samt samverka med andra vårdgivare och myndigheter ingår i dina arbetsuppgifter. Arbetet sker i Habiliteringens lokaler och utifrån behov i patientens närmiljö. Arbetet bedrivs i team och i samarbete med andra vårdgivare inom primärvård (Närhälsan och privata aktörer), kommun och länssjukvård. Behandlingen kan ges individuellt eller i grupp.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Du har kunskap och erfarenhet av att arbeta med våra målgrupper. Du ska vara kunnig i utredning och behandling avseende både rörelserelaterade svårigheter och kognitiva svårigheter. Detta inkluderar erfarenhet och kunskap kring hjälpmedel som kompenserar dessa svårigheter. Erfarenhet av arbetsterapeutiska bedömningsinstrument såsom t ex AMPS är meriterande, likväl som erfarenhet av sittproblematik samt erfarenhet av teamarbete. Vi ställer krav på personliga egenskaper såsom flexibilitet, självständighet och samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Tjänsten är förenad med resor varför B-körkort är ett krav.

Övrigt 
Vi är en öppenvårdsmottagning med syfte att besitta/inneha en bred och djup kompetens för och om våra målgrupper/patientgrupper. Våra målgrupper är personer över 18 år med medfödda eller tidigt uppkomna funktionsnedsättningar som ger svårigheter i vardagen. Verksamheten regleras av Hälso- och sjukvårdslagen och är ett komplement till övrig hälso- och sjukvård. 

Habiliteringen har ett nära samarbete med olika verksamheter inom primärvård, länssjukvård och regionsjukvård. För oss är det viktigt med personcentrerad vård där vi jobbar med fokus på att skapa värde för patienten, att vi har tillgänglighet och ett gott bemötande. För att nå hit behöver vi bedriva kunskapsbaserad vård men också våga prova nya arbetssätt.

Du kommer att arbeta i team kring patienten tillsammans med fysioterapeut, psykolog, kurator, logoped, specialpedagog, läkare, sjuksköterska och dietist utifrån patientens behov. Teamarbetet ger möjlighet till tvärprofessionell analys av personens svårigheter samt bidrar till professionell kompetensutveckling.

Du kan läsa mer om Habiliteringen på vår hemsida http://www.vgregion.se/hoh Rekryteringen sker löpande och du kan bli kontaktad innan ansökningstiden har gått ut. Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.


Anställningsform Fastansat
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/2720
Kontakt
  • Belinda Rosengren, enhetschef, 031-759 23 71
  • Eva Michalek, enhetschef, 031-759 23 68
  • Susanne Andersson, arbetsterapeut, 031-759 23 16
Facklig företrädare
  • Paula Malinen, Sveriges Arbetsterapeuter, 031-759 23 19
Publicerat 2018-04-16
Sista ansökningsdag 2018-05-04

Tilbage til Ledige stillinger