Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Kvinnosjukvård, Specialistmödravården

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Din nya arbetsplats?

Inom Specialistmödravården på Sahlgrenska Universitetssjukhuset tar vi hand om gravida kvinnor med en grundsjukdom som komplicerar graviditeten eller där graviditeten påverkar kvinnans och fostrets hälsa så som vid graviditetsdiabetes.

Vi deltar i den nationella multicenter studien CDC4G (Changing Diagnostic Criteria for Gestational Diabetes), en studie som ska utvärdera Socialstyrelsens nya striktare gränsvärden vid oral glukosbelastningstest (OGTT) avseende graviditetsdiabetes. För mer information www.cdc4g.se.

Under studietiden utför vi samtliga OGTT för Göteborg och Södra Bohuslän på Specialistmödravården. Just nu har vi en studieundersköterska anställd på 50 % som håller i OGTT mottagning varje förmiddag. Då vi nu snart ska gå över till provtagning vid tre (0-, 1- och 2-timmarsvärde) i stället för två tillfällen (0- och 2-timmarsvärde), önskar vi anställa en undersköterska till.

På enheten ges vård till inskrivna patienter som behöver speciell övervakning under sin graviditet och upp till tolv veckor efter förlossning. Vi arbetar i team med barnmorska, undersköterska, läkare och sekreterare.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

Du skulle arbeta varje förmiddag på OGTT mottagning tillsammans med vår nuvarande studieundersköterska. I arbetsuppgifterna ingår att ta venösa prover under OGTT, journalföra mottagningsbesöket, lära de patienter som faller ut stickteknik och hur man för en blodsockerprofil.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är undersköterska. Diabeteskunskap och/eller erfarenhet från kliniskt arbete inom obstetrik och mödravård är meriterande för tjänsten.

Du tycker om att arbeta med gravida kvinnor som dessutom kan få en diagnos som innebär ökade risker för graviditeten. Vi vill att du är noggrann och arbetar patientsäkert. Vi förväntar oss att du har ett gott patientbemötande med patienten i fokus. Vi erbjuder dig ett spännande arbete på en trevlig arbetsplats.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tidsbegrænset ansættelse mere end 6 måneder
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/2814
Kontakt
  • T f vårdenhetschef, Maria Roth, 072- 543 15 48
Facklig företrädare
  • Kommunal, Anne Stokka , 031- 343 54 55
Publicerat 2018-04-19
Sista ansökningsdag 2018-05-10

Tilbage til Ledige stillinger