Alingsås Lasarett, Medicinkliniken

Alingsås lasarett är ett akutsjukhus med närsjukvårdsuppdrag och en regional aktör inom specifika medicinska områden. Sjukhuset erbjuder hälso- och sjukvård dygnet runt i samarbete med andra vårdaktörer. Genom moderna arbetssätt och effektivt nyttjande av resurser ska sjukhuset öka tillgängligheten för patienter i närområdet och i Västra Götalandsregionen. Alingsås lasarett har ca 750 anställda och en omsättning på 660 miljoner.


Medicinkliniken har en bred verksamhet för hela det invärtesmedicinska området både inom slutenvård och öppenvård. Till verksamheten hör planerad mottagningsverksamhet inom AK-verksamhet, allmän internmedicin, diabetes, dietist, fotvård, gastroenterologi, hematologi, kardiologi, osteoporos och reumatologi samt palliativt team. Inom slutenvården finns tre vårdavdelningar. Dessutom finns ett framgångsrikt närsjukvårdsteam med gott samarbete med kommunerna.

 Beskrivning
Medicinkliniken har en bred verksamhet för det invärtes medicinska området både inom sluten- och öppenvård med flera specialiteter representerade.

Kardiologverksamheten omfattas av både slutenvård och öppenvård, vår nybyggda vårdavdelning med 21 vårdplatser är specialiserad på kardiologi med övervakningsmöjligheter, men tar också emot internmedicinska patienter. Klinfys och hjärtmottagningen bedriver teamarbete över flera professionsgränser inom de kardiologiska diagnoserna.

Kliniken står inför flera spännande utmaningar för att möta framtidens patient med ökad tillgänglighet och delaktighet i sin vård. Våra nya lokaler som just nu färdigställs ger oss en kardiologisk dagvårdsenhet där vårdformerna kan anpassas till dagens arbetssätt.

Vi arbetar med fasta bakjour/jourkompsledigt var sjätte helg/vecka i ett rullande schema för en optimal arbetsmiljö.

Arbetsuppgifter
Arbetet omfattar avdelningsarbete kombinerat med mottagning och klinfys verksamhet. Din kompetens och ev specifika intresseområde tas tillvara i arbetsfördelningen. Du förväntas självständigt utföra arbets-EKG och UCG. Bemästrar du även TEE och genomför pacemakerkontroller är det en fördel.

Du leder och fördelar avdelningsarbetet samt handleder AT och ST läkare. Ett omfattande utvecklingsarbete pågår i samband med ombyggnaden av våra mottagningar och avdelningar, så ett intresse att arbeta med utveckling av vårdformer och arbetssätt välkomnas.

Du ingår i klinikens bakjourslinje.

Vi erbjuder även möjlighet till forskning inom området om intresse finns hos dig som söker. 

Kvalifikationer
Specialistläkare i kardiologi. Dubbelspecialist intermedicin är meriterande, dock inget krav. Kompetens och erfarenhet gällande utförande och tolkning av UCG är ett krav. TEE-kompetens meriterande. Kompetens och erfarenhet av analys och programmering av pacemaker/CRT/ICD är meriterande.

Vi erbjuder möjlighet till forskning om intresse finns.

Vi förväntar oss att du har intresse att ingå i team och arbeta med utvecklingsarbete tillsammans med kollegor och övriga professioner, som är viktiga för en framgångsrik vård och behandling.
Hos oss får du det lilla sjukhusets fördelar med närhet och korta beslutsvägar.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Fastansat
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Alingsås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/2924
Kontakt
  • Verksamhetschef Susanne Lidén, tfn 0322-22 61 39
  • Överläkare Rickar Roupè, tnf 070-3230730
Facklig företrädare
  • John Andersson, Läkarförbundet, tfn. 0322-22 60 00
Publicerat 2018-04-24
Sista ansökningsdag 2018-05-30

Tilbage til Ledige stillinger