Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Ögonsjukvård

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vi välkomnar dig till en arbetsplats med ett meningsfullt arbete som gör stor skillnad för en stor patientgrupp, allt från landets yngsta till de mest åldersrika.

Är du kollegan som vi saknar till sektion Kirurgi? Vi behöver nu förstärkning inom katarakt och- glaukomkirurgi och söker dig som är specialistläkare/överläkare och som har flerårig yrkeserfarenhet inom kataraktkirurgi och gärna erfarenhet av glaukomkirurgi. Vid intresse kan vi erbjuda dig utbildning inom bakre-segment-kirurgi. Har du erfarenhet och/eller intresse för forskning och undervisning ser vi det som meriterande för tjänsten.

Ögonklinikens mer än 50 läkare är organiserade i sektionerna Medicin och Kirurgi och vi har läkare inom samtliga specialistinriktningar inom ögonsjukvård. Vi har en god gemenskap inom läkargruppen och ett välfungerande samarbete med vårdpersonal här på kliniken. Du som börjar som kataraktkirurg hos oss kommer att ingå i ett team med hög kompetens och med såväl erfarna som yngre kollegor. Din nya chef är också kirurg och teamet har på senare tid utökats med fler engagerade kollegor. Vi tror att du som blir en ny medarbetare hos oss är intresserad av klinisk verksamhet och tycker om att undervisa och sprida din kunskap till studenter och kollegor.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi har fokus på hög kirurgisk kvalitet och har tagit fram ett eget utbildningscurriculum för nya kirurger. Som en av få ögonkliniker i Sverige har vi direkt tillgång till utbildningssimulatorn EyeSI. Vårt mål är att varje kataraktkirurg utför minst 500 kataraktoperationer per år. Omedelbar närhet till kollegor inom subspecialiteterna bakre-segment-kirurgi och korneakirurgi är en stor fördel och gör arbetet för dig som kirurg hos oss särskilt lärorikt och givande. Det nära samarbetet mellan specialiteterna gör att kataraktsjukvårdens kvalitet blir optimal.

Vi behöver dig som tillsammans med oss vill vara med och utveckla och driva verksamheten framåt för att möta våra patientbehov och för att kunna bedriva en ögonsjukvård i toppklass. Vi vill ta vara på din kompetens och samtidigt ge dig goda möjligheter till fortutbildning och att bedriva forskning.

Om verksamheten

Ögonkliniken på Sahlgrenska Universitetssjukhuset är med sina cirka 250 medarbetare en fullskalig universitetsklinik och den näst största i landet. Vårt uppdrag omfattar region- och länssjukvård och vi har rikssjukvårdsuppdrag inom barnkatarakt och barnglaukom. Vi är en forskningsintensiv klinik och bedriver forskning på bred front men också på internationell spetsnivå.

Ögonklinikens verksamhet är i huvudsak koncentrerad till Mölndals sjukhus men vi har också verksamhet på Sahlgrenska sjukhuset (neurooftalmologi och konsultmottagning), Kungälvs sjukhus (allmänläkarmottagning) och Drottnings Silvias Barn- och ungdomssjukhus (barnoftalmologi).

Vi hoppas att du vill ingå i vårt team och tillsammans med oss möta morgondagens patientbehov och leverera en ögonsjukvård i toppklass!

Är du nyfiken och vill veta mera så tveka inte att höra av dig till oss. Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Fastansat
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg, Mölndal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/6506
Kontakt
  • Sektionschef Kirurgi, Wolf Wonneberger, 076-234 47 07, wolf.wonneberger@vgregion.se
Facklig företrädare
  • SACO, Alf Nyström, 031-342 10 00 (växeln)
Publicerat 2018-11-21
Sista ansökningsdag 2018-12-23

Tilbage til Ledige stillinger