Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Beroendemottagning Kviberg

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vi söker en ny kurator till vårt team med intresse och engagemang för beroendepsykiatri. Välkommen till en arbetsgrupp med bred kompetens!

Beroendemottagning Kviberg är en öppenvårdsmottagning med geografiskt områdesansvar. Mottagningen vänder sig till vuxna personer (från 18 år) som har ett missbruk/beroende av alkohol, läkemedel eller narkotika i kombination med psykiatrisk problematik som kräver specialistpsykiatri.

Mottagningen arbetar tvärprofessionellt och erbjuder utredning, bedömning, återfallsprevention, samtalsbehandling och samtalsstöd på olika nivåer samt farmakologisk behandling. Teamet består av sjuksköterskor, psykologer, kuratorer, arbetsterapeuter, specialistskötare, specialistläkare, medicinsk sekreterare, sektionsledare och enhetschef. Enheten är öppen under dagtid måndag - fredag.

Vi är en arbetsgrupp som har genomgått en förändringsprocess för att bättre kunna möta framtidens beroendepatienter. Här får du som enskild medarbetare stora möjligheter att vara med och fortsätta utveckla arbetet på mottagningen i våra nya stadsnära lokaler. Du kommer ingå i en arbetsgrupp med en lång och bred erfarenhet och möjlighet till handledning och utbildning utifrån uppdraget finns naturligtvis.

Om tjänsten

Som kurator på mottagningen kommer du att arbeta med varierande arbetsuppgifter. Vi söker en socionom där tyngdpunkten i arbetet läggs vid psykosocialt utrednings- och behandlingsarbete. Du kommer också att vara den sammanhållande länken mellan interna och externa vårdgivare och andra som finns i nätverket kring patienten. Detta kan innebära samverkan mot/med socialtjänst, försäkringskassan och arbetsförmedling. Detta arbete bedrivs både genom egna kontakter och i direkt samverkan med andra yrkeskategorier som ingår i teamet. Du kommer ha ett tätt samarbete med dina kuratorskollegor på mottagningen. Du kommer även ha regelbundna träffar med övriga kuratorer inom verksamhet Beroende.

Vi arbetar utifrån ett MI-baserat arbetssätt och utbildning inom detta pågår fortlöpande.

Om dig

Vi söker dig som har socionomexamen och intresse av teamarbete, individuella patientkontakter och samverkan med andra aktörer. Vidareutbildning inom psykiatri är meriterande. Även tidigare erfarenhet av arbete med missbruksproblematik och psykisk ohälsa är meriterande.

Då arbetet förutsätter teamarbete är det viktigt att du har god samarbetsförmåga samtidigt som du behöver kunna arbeta självständigt gentemot gemensamt uppsatta mål. Du har god förmåga att analysera samt förmedla din analys/bedömning till övriga teammedlemmar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi värnar om ett arbetsklimat som bygger på ett engagemang, en positiv grundinställning samt nyfikenhet och intresse.

Intervjuer kommer att ske fortlöpande.

Läs mer på:
http://www.sahlgrenska.se/sv/SU/Omraden/2/Verksamhetsomraden/Beroende/

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Fastansat
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/7339
Kontakt
  • Sektionsledare, Jennie Culbert , 072- 504 25 26
  • Tf enhetschef, Darko Pankovski , 070- 085 25 40
Publicerat 2018-11-28
Sista ansökningsdag 2018-12-21

Tilbage til Ledige stillinger