Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Avd 52 Onkologi Sahlgrenska sjukhuset

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

På avd 52 tycker vi att det är viktigt att värna om både våra patienter och varandra. De som börjat hos oss har ofta upplevt att det inte tar lång tid att bli en i gänget. Och så vill vi att det ska vara. Att du ska känna dig välkommen till oss. 

Avdelning 52 är en onkologisk vårdavdelning och här vårdas patienter för bröstcancer, thyreoideacancer, gastrointestinala tumörer och okända primärtumörer. Hos oss kommer du också möta patienter som är i ett palliativt skede av sin cancersjukdom. De behandlingar som ges i samband med vårdtiden är i huvudsak strålbehandling, cytostatika och radionukleidterapi och de ges i kurativt eller palliativt syfte.

Varje patient har sin egen historia och behov. Vi försöker att tillgodose de så mycket som möjligt. Vårt mål är att varje patient och närstående ska känna sig väl bemött och omhändertagen hos oss. För att lyckas med detta är vi ibland många som är involverade i teamet kring patienten. Du arbetar i parvård med undersköterska men nära till hands finns läkare, sjukgymnast, dietist, sjukgymnast och arbetsterapeut. Vid behov finns också kurator och sjukhuskyrkan att tillgå. Vi utvärderar löpande och ser att våra patienter är nöjda med den vård de fått av oss. Och det är viktigast av allt och det vi jobbar för, varje dag.

Varför ska du börja hos oss?

För att du blir en del av en personalgrupp som kan ha nära till skratt och där vi pratar med varandra när det känns svårt. Vi kan såklart bli ledsna ibland, men finns där för varandra. Hur din introduktion blir beror hur mycket du kan sedan innan men vi har ett tillåtande klimat, där du kan fråga hur mycket du vill och har en mentor att tillgå. Obligatoriskt för alla nya är utbildning i cytostatikakörkort och strålskydd. När du känner dig redo så finns det andra utbildningar att gå. V
i prioriterar och uppmuntrar dig till att på arbetstid gå en kurs i onkologisk omvårdnad på 7,5 p på universitetet. Eller handledarutbildning om du skulle vara intresserad av det. På sikt finns det även möjlighet att söka en betald specialistutbildning i onkologi som går på halvfart. 

Låter det intressant och du vill bli en del av vårt team?

I så fall så behöver du vara legitimerad sjuksköterska och vara intresserad av att arbeta med cancerpatienter. Du ska kunna ge ett gott bemötande mot både patienter och dina kollegor. Det är såklart meriterande att du har erfarenhet av onkologisk omvårdnad. Men viktigast av allt är att du kan sätta patienten främst och se varje patients behov. Du är bra på att skapa relationer och vårda de. För att trivas hos oss behöver du vara bra på att prioritera och stukturera om vid behov.

Vi intervjuar löpande så sök gärna redan idag! Är det något du funderar på så är det bra och höra av sig!

Du som är nyexaminerad sjuksköterska ingår i en extra satsning, så kallat kliniskt basår, under det första året av din anställning hos oss. Tanken är att du ska få en klinisk bredd som grund att bygga vidare din kompetens på och fortsätta utvecklas hos oss. Läs mer om basåret via denna länk: https://www2.sahlgrenska.se/sv/SU/Jobb-och-framtid/Kliniskt-basar/

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad kan diskuteras
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2017/2415
Kontakt
  • Vårdenhetschef avd 52 Marie Nilsson, 073-660 16 71 semester 19/6-18/7
  • Vårdenhetschef av 54 Birgitta Korsgård, 031- 342 94 54, 076-140 79 26
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Annika Wettergren, 031-342 10 00
Publicerat 2017-03-23
Sista ansökningsdag 2017-07-17

Return to job vacancies