Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Medicinsk Fysik och Teknik

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vi söker nu en enhetschef som i gemensamt ledarskap tillsammans med nuvarande chef skall leda och ansvara för enheten Diagnostisk strålningsfysiks totala verksamhet. Vi erbjuder dig en arbetsplats med kompetenta medarbetare och med stora möjligheter att vara med och forma en spännande framtid. Vår syn på gemensamt ledarskap är att det finns en flexibilitet och tydlig struktur mellan dig och din chefskollega.

Verksamhetsbeskrivning

Medicinsk Fysik och Teknik (MFT) är ett eget verksamhetsområde på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Verksamhetsområdet omfattar medicinsk fysik och medicinsk teknik vid de tre delsjukhusen Sahlgrenska, Östra och Mölndal. MFT har totalt cirka 170 medarbetare.

Enheten Diagnostisk strålningsfysik har drygt 40 medarbetare fördelat på sjukhusfysiker, kemister, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vi utgör ett stöd till de kliniska verksamheterna inom diagnostisk och terapeutisk nuklearmedicin samt radiologi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Sahlgrenska Universitetssjukhuset har byggt ett nytt Bild- och Interventionscentrum (BoIC) med samlad bild- och funktionsmedicin samt operationssalar i hybridmiljö. Där finns även cyklotron och Radiofarmakacentral som tillhör enheten Diagnostisk strålningsfysik.

Vi arbetar efter Sahlgrenska Universitetssjukhusets värdegrund ”Tillsammans - för patienten, med patienten”.

Arbetsbeskrivning

I chefsuppdraget ingår arbetsmiljö-, personal-, verksamhets-, och ekonomiskt ansvar samt ett ansvar att främja forskning och driva utvecklings- samt kvalitetsfrågor för enheten. Som enhetschef förväntas du välja samarbetsformer enligt sjukhusets samverkansavtal. I din roll som enhetschef är du tillsammans med din chefskollega direkt underställd verksamhetschefen. Vi söker dig som tror att delat ledarskap leder till att man tillsammans kan ta tillvara på varandras styrkor och få ökad arbetsglädje.

Som enhetschef skall du tillsammans med din chefskollega, tillvarata och utveckla medarbetarnas kompetens. Du ska också vara med och skapa ett samarbetsklimat som bygger på öppenhet och delaktighet där medarbetarna uppmuntras till ansvarstagande och initiativ.

Sjukvården står inför stora utmaningar, detta ställer krav på dig som chef att vara trygg i din chefsroll. Du behöver också vilja leda i förändring, tänka nytt och inspirera dina medarbetare att finna nya arbetssätt. I din roll kommer du att vara direkt underställd verksamhetschefen.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Dina kvalifikationer

För tjänsten krävs att du har högskoleutbildning inom ett för verksamheten relevant område, eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av arbete i ledande befattning, utvecklingsarbete och forskning inom området ses som meriterande.

Vi ser att du som söker är strukturerad med intresse för att ständigt förbättra, följa upp och slutföra. Du har en vilja att leda olika yrkeskategorier, inspirera medarbetarna och ge förutsättningar för delaktighet och samarbete. Din ledarstil kännetecknas av ansvarstagande och god självkännedom. Eftersom du kommer att leda enheten tillsammans med en chefskollega är det viktigt att du trivs med att arbeta i team, har lätt för att bygga förtroende och har ett prestigelöst förhållningssätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2017/7464
Kontakt
  • Verksamhetschef, Annette Lövefors Daun, 076 - 117 87 48
Facklig företrädare
  • SACO, Ulrika Lindencrona, 031 - 342 78 00
  • Vårdförbundet, Ann-Christine Henriksson, 031 - 342 72 15
  • Vision, Therese Jakobsson, 076 - 050 88 63
Publicerat 2017-10-31
Sista ansökningsdag 2017-11-17

Return to job vacancies