Beroendemottagningen, Vuxenpsykiatriska kliniken

Södra Älvsborgs Sjukhus, SÄS, är en av fyra sjukhusgrupper i Västra Götalandsregionen. SÄS är ett komplett akutsjukhus och bedriver länssjukvård inom, de för länssjukhus, vanligaste förekommande specialiteter. SÄS ansvarar även för barn- och ungdomsmedicinska och psykiatriska öppenvårdsmottagningar i kommunerna i Sjuhärad.

Vi är ett hälsofrämjande sjukhus med fokus på vård, behandling och arbetssätt som sätter patienternas behov i första rummet. Vi utvecklar våra verksamheter genom processtänkande och ett tvärprofessionellt samarbete.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Vuxenpsykiatriska kliniken står inför en utveckling och förstärkning av vårdkedjan inom beroendevården på SÄS. Vi söker dig som vill arbeta överbryggande mellan öppenvården och avdelningen med placering på mottagningen.

Beroendevårdkedjan i Borås består av en heldygnsvårdavdelning och en öppenvårdsmottagning. Öppenvården är i sin tur uppdelad i två mottagningar, en som tar emot patienter med opiatberoende och en för övrigt substansberoende i kombination med psykisk ohälsa. För patienterna tillhandahåller vi bl a medicin och provmottagning, samtalsmottagning, stöd i sociala omständigheter, läkarkontakt mm.

Vår mottagning
Vi på mottagningen är ett glatt och kompetent team bestående av flera olika professioner som sekreterare, sjuksköterska, socionom, psykolog och läkare. Tonvikten ligger så klart på att ge professionell behandling och bemötande åt våra patienter men arbetsglädje och trivsam arbetsmiljö för medarbetarna står högt på agendan. Vi uppmuntrar och erbjuder också goda möjlighet till utbildning och karriärutveckling för våra medarbetare.

                    

På avdelningen arbetar sjuksköterskor, mentalskötare och läkare med lång erfarenhet av målgruppen. I arbetsuppgifterna ingår bl a att vara fast vårdkontakt åt ett antal patienter, ta hand om medicin och provmottagning, göra bedömningssamtal med sökande patienter, vara med vid remiss- och behandlingskonferens, delta i samverkan med andra vårdkontakter för patienten, ha återfallspreventionssamtal m.m. Öppenvårdsmottagningen har och ska ytterligare utveckla ett nära samarbete med heldygnsvården.

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med stort intresse för psykiatri och beroendevård, gärna med specialistutbildning i psykiatri och/eller erfarenhet av psykiatri/beroendevård.

Vi värnar om allas trygghet och begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret på alla som erbjuds anställning hos oss.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/713
Kontakt
  • Birgitta Spanopoulos Theandersson, vårdenhetschef, 033-616 26 46
Facklig företrädare
  • Annica Agardsson, Vårdförbundet, 033-616 42 57
Publicerat 2018-01-25
Sista ansökningsdag 2018-02-23

Return to job vacancies