Västfastigheter

Västfastigheter bygger hus som räddar liv. Vi bygger nytt, utvecklar och ansvarar för driften i kritiska vårdmiljöer samt inom kollektivtrafik och kultur- och utbildningssektorn i hela Västra Götalandsregionen. Tillsammans med våra kunder och samarbetspartners skapar vi hållbara miljöer. Därför söker vi dig som vill ha meningsfulla arbetsuppgifter och vill göra verklig skillnad för patienter och vårdpersonal.

Läs mer om oss på www.vastfastigheter.se

Vi på Västfastigheter är inne i en spännande utvecklingsfas och har många nya projekt och utmaningar framför oss. Våra tjänster och vår kunskap inom säkerhets, brand och risk efterfrågas och vi söker nu en erfaren och engagerad säkerhetssamordnare. Som säkerhetssamordnare på Västfastigheter arbetar du i en dynamisk roll, där du ena dagen jobbar med strategiska uppgifter och den andra dagen är ute i verksamheten som operativt stöd vid ny- och ombyggnationer. Du fungerar också som sakkunnig och kravställare vid projekt rörande brand och säkerhetsfrågor.

Din roll
Arbetsuppgifterna består av att stödja våra olika områden och projekt med systematiskt brandskydds- och säkerhetsarbete, vilket innebär kundkontakter och samverkan med andra förvaltningar och myndigheter. Du ingår i enheten för Säkerhet, brand och risk där du tillsammans med övriga säkerhetssamordnare förstärker enheten genom ett aktivt förbättringsarbete. 

Du driver även utvecklingen av förvaltningens säkerhetsstrategiska mål med tillhörande riskanalyser och kontinuitetsplanering.

Som säkerhetssamordnare håller du också ihop internutbildningar, är delaktig i planering av krisövningar och säkerställer efterlevnad av föreskrifter, myndighetskrav, lagar och förordningar. Du rapporterar direkt till Säkerhetschefen.

Du har

  • Eftergymnasial utbildning inom skydd mot olyckor, säkerhetssamordnare eller motsvarande som arbetsgivare bedömer likvärdig.
  • Några års erfarenhet av säkerhetsarbete, gärna större organisationer.
  • God erfarenhet av att göra risk och sårbarhetsanalyser (brandsäkerhet, fysisk säkerhet och kontinuitet)
  • Ett prestigelöst förhållningssätt
  • B-körkort

Meriterande är om du har erfarenhet av brandskyddsfrågor, informationssäkerhet och fysisk säkerhet.

Du är
kommunikativ och utåtriktad som person, har lätt för att samarbeta med andra och är van att jobba både självständigt och i grupp. Du har förmågan att underhålla och utveckla existerande nätverk inom regionen, samverkande myndigheter, företag och organisationer. Du har också ett visst tekniskt intresse och även erfarenhet av att arbeta i projekt.

Din placeringsort är på vårt områdeskontor i Uddevalla, men du kommer att ha uppdrag inom hela regionen därför förekommer resor relativt ofta.

Intervjuer kommer att ske fortlöpande under v. 50-51.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/7267
Kontakt
  • Johan Benson, Säkerhetschef, 072-240 86 42
Facklig företrädare
  • Daniel Hansson, Vision, 070-780 57 59
  • Johannes Edvinsson, SACO, 070-926 2668
Publicerat 2018-11-26
Sista ansökningsdag 2018-12-16

Return to job vacancies