Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatrimottagning Centrum

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om verksamheten

Psykiatri Affektiva som klinik ansvarar för vård och behandling av patienter med förstämningssyndrom (inklusive bipolär sjukdom), neurospsykiatri (inklusive ADHD och autism), personlighetssyndrom, ätstörningar och ångestsyndrom (inklusive PTSD och tvångssyndrom). Verksamheten har även det regionala uppdraget för patienter som är hörselskadade eller döva med psykiatrisk samsjuklighet samt det regionala uppdraget för patienter med utmattningssyndrom med psykiatrisk samsjuklighet.

Vi arbetar enligt subspecialisering och värdebaserad vård och behandling. Kliniken har fyra öppenvårdsmottagningar med subspecialiserade team/enheter i ovan nämnda diagnosområden. Teamen/enheterna arbetar med differentierat vård och behandling. Förutom de neuropsykiatriska teamen omhändertas affektiva tillstånd, PTSD och personlighetssyndrom i subspecialiserade team.

Till vårt neuropsykiatriska team på Psykiatrimottagning Centrum, Stora Nygatan 17½ söker vi nu en specialistläkare där teamet totalt kommer att ha tre specialistläkare, tre sjuksköterskor, fyra psykologer, kuratorer, arbetsterapeuter och en sjukgymnast. Teamet kommer att arbeta med strukturerade bedömningsinstrument med utrednings och behandlingsprogram samt ha ansvar för det nationella kvalitetsregistret BUSA.

Om tjänsten

Till arbetsuppgifterna hör bland annat att:

  • Genomföra strukturerade utredningsprogram avseende neuropsykiatriska tillstånd
  • Ansvara för patienternas behandling och uppföljning
  • Samarbeta med övrig personal för att ge patienterna adekvat psykosocial behandling
  • Handleda och undervisa ST-läkare, AT-läkare och läkarstudenter
  • Delta i utvecklingsarbete på enheten

Om du är intresserade av forskning finns goda möjligheter att tillgodose sådana ambitioner. Kliniken har egen FoUU-enhet samt FoU-råd. Det föreligger ett aktivt och nära samarbete med Sahlgrenska Akademin med forskning, utveckling och kvalitetssäkring. På kliniken arbetar tre professor.

Att ingå i vårt subspecialiserade neuropsykiatriska team kommer att erbjuda ett utmanande och utvecklande arbete där du kan bidra i vår strävan att bli ett ledande kunskapscentrum för för neuropsykiatriska tillstånd.

Om dig

Vi söker dig som är specialistläkare i psykiatri, gärna med erfarenhet av arbete med patienter med olika neuropsykiatriska tillstånd.

Teamarbetet kommer att präglas av ett utåtriktat arbetssätt med ett deltagande i olika forum och läkarsammankomster nationellt. Arbetet i teamet och på mottagningen bygger på ett stort engagemang, en positiv grundinställning och en god kollegial gemenskap vilket ställer krav på samarbetsförmåga och social kompetens.

Övrigt

Vi kan vid behov hjälpa till med bostad i Göteborg.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Vakituinen
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/2448
Kontakt
  • Läkarchef, Antonio Gonzalez, 070-764 33 99
  • Vårdenhetsöverläkare, Flavio Di Leone, 076-833 43 86
  • Verksamhetschef, Tobias Nordin, 070-659 46 24
Facklig företrädare
  • Göteborgs Läkarförening (SACO), Camilla Ringström, 031-343 51 06
Publicerat 2018-04-04
Sista ansökningsdag 2018-05-02

Takaisin avoimiin työpaikkoihin