Södra Älvsborgs Sjukhus, sjukhusledning

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) är vi medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.


SÄS är en av fyra sjukhusgrupper i Västra Götalandsregionen. Här finns en bred medicinsk verksamhet, omfattande forskning och utbildningsvård. De flesta arbetar i Borås, men en del av vården bedrivs i Skene. Sjukhuset har också öppenvårdsmottagningar i flera kommuner inom psykiatri och barn- och ungdomsmedicin.


Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Södra Älvsborgs sjukhus söker dig som brinner för att utveckla medicinsk kvalitet med patienten i fokus. Vi arbetar för att bli Sveriges bästa sjukhus både när det gäller medicinsk kvalitet och patientsäkerhet. Som chefläkare med fokus på utveckling av medicinsk kvalitet kommer du att ha en nyckelroll i sjukhusledningen för att gå i den riktningen.

Uppdraget
Nu söker vi en chefläkare med övergripande ansvar för att driva och samordna utvecklingen av medicinsk kvalitet på SÄS. På sjukhuset finns två chefläkartjänster – dels denna tjänst som har utveckling av medicinsk kvalitet som huvudfokus och dels en tjänst som har fokus på patientsäkerhetsfrågor. Då dessa båda ansvarsområden är tätt sammankopplade arbetar de båda chefläkarna nära tillsammans.

Västra Götalandsregionen står inför införandet av en ny kunskapsorganisation enligt en nationell modell. I uppdraget som chefläkare med fokus på utveckling av medicinsk kvalitet ligger det övergripande ansvaret att införa, förvalta och utveckla detta på SÄS.

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår att tillsammans med sjukhusdirektör, biträdande sjukhusdirektör, verksamhetschefer, läkarchefer och andra nyckelpositioner arbeta för att utveckla bästa möjliga kvalitet samt ha en stödjande roll i utvecklingen av de förvaltningsgemensamma processerna. Tjänsten omfattar också ett övergripande ansvar för att hålla samman och utveckla sjukhusets arbete inom läkemedelsområdet.

Du bistår beredningsgruppen och sjukhusledningen med medicinsk kunskap och är också garant för att nödvändiga medicinska underlag finns framme för att kunna ta adekvata beslut.

Du ingår i regionala nätverk och samverkansgrupper kring kunskapsorganisationen, som till exempel Västra Götalandsregionens program- och prioriteringsråd. Det ingår också att bidra i det pågående omställningsarbetet i VGR. Du är direktrapporterande till sjukhusdirektören och ingår i sjukhusledningen.

Tjänsten är en heltidstjänst, men viss klinisk tjänstgöring kan diskuteras.

Kvalifikationer
Som sökande till tjänsten har du minst 5 års erfarenhet av arbete som specialistläkare. Meriterande är om du tidigare haft en roll som överläkare, läkarchef eller verksamhetschef.

Du har chefserfarenhet och gedigen erfarenhet av förbättringsarbete med goda dokumenterade resultat. Du har goda färdigheter inom ledarskap, förändringsledning och kommunikation. Som person är du tydligt utvecklingsorienterad och har en god förmåga att entusiasmera och samarbeta med andra. Bred kunskap om medicinsk utveckling och evidensbaserad medicin samt god allmänkunskap inom flertal medicinska specialistområden är ett krav. Önskvärt är att du genomgått utbildning inom ledarskap och verksamhetsutveckling.

Anställningsform Vakituinen
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/4762
Kontakt
  • Ann-Marie Schaffrath, sjukhusdirektör, tel. 033-616 1290
  • Sara Degerman Carlsson, chefläkare, tel. 033-616 4908
  • Espen Amundsen, bitr sjukhusdirektör, tel. 033-616 1990
Facklig företrädare
  • Peter Geiger, Läkarföreningen , tel. 033-616 1386
Publicerat 2018-07-31
Sista ansökningsdag 2018-08-31

Takaisin avoimiin työpaikkoihin