Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Beroende, Avd 367

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsområde Beroende vänder sig till personer med missbruk/beroende med eller utan samtidig psykiatrisk problematik. Verksamheten är organiserad i vårdkedjor med öppenvård och heldygnsvård i nära samarbete kring patienterna. Verksamheten består av flera specialistenheter och på vissa mottagningar och avdelningar arbetar även personal från socialtjänst och brukarorganisationerna.

Avdelning 367 är en akut slutenvårdsavdelning med 14 vårdplatser. Vi arbetar i team med sjuksköterska, läkare, skötare, kurator, farmaceut, psykolog och arbetsterapeut. 

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska hos oss har du ett omvårdnadsansvar och samordnar de olika behandlingsinsatserna. Du är arbetsledare för ditt arbetslag och du ansvarar för läkemedelshantering och teamkonferenser. Avdelningen är i ett nytt utvecklingsskede där det förutom akut omhändertagande också ingår att ha ett längre behandlingsansvar. I tjänsten ingår ett särskilt ansvar för det arbete som bedrivs på avdelningen gällande att utveckla rutiner, metoder och vårdinnehåll.

Kvalifikationer

Vi tror att du som kommer att trivas som legitimerad sjuksköterska hos oss är stabil och trygg i dig själv och att tryggheten inger förtroende i din relation med patienten. Du är bra på att samarbeta, skapa och vårda relationer, med både patienter och kollegor. Ditt arbete kommer handla mycket om att motivera patienten och vi tror därför att du är kreativ, kan hitta nya vägar och är modig nog att gå dem. Samtidigt behöver du vara strukturerad i ditt arbetssätt; uppföljning av de insatser vi ger patienterna är viktiga för att vi ska lära oss mer. Du är också mån om att ditt arbete är av bra kvalitet vad det än handlar om. Det är meriterande om du har erfarenhet från psykiatri, gärna beroendevård. Har du specialistutbildning i psykiatri så ser vi det såklart som ett plus.

Vi erbjuder:

  • 20% avsatt tid för utvecklingsarbete
  • Regelbunden handledning
  • 3 dagars utbildning i Interaktivt bemötande (IB)
  • Arbetsmetoder inom självskadeprevention, baserat på DBT, kommer att implementeras på verksamhetsområdet.

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på simulatorcentrum. Utöver detta ingår det även tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Vakituinen
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/7229
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Hannah Bengtsson , 070- 020 66 77
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Matilda Eriksson , 070- 082 47 61
Publicerat 2019-03-12
Sista ansökningsdag 2019-04-10

Takaisin avoimiin työpaikkoihin