Koncernkontoret, Kollektivtrafik & Infrastruktur

Vill du vara med och bidra till att skapa ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? På Koncernkontoret är vi drygt 1500 medarbetare som varje dag är med och gör skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare. Våra avdelningar arbetar med frågor som rör hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling, folkhälsa, mänskliga rättigheter, miljö, kommunikation, ekonomi, HR, inköp och IT. Visionen Det Goda livet är styrande för regionens verksamheter och innebär höga mål för hållbar utveckling för invånarna i Västra Götaland.

Avdelningen kollektivtrafik och infrastruktur driver strategiskt arbete för ett hållbart transportsystem och utbyggnad av bredband som en del av den regionala samhällsplaneringen för Västra Götaland. Avdelningen består av ett 15-tal medarbetare och huvuduppgifterna för avdelningen är:

 • Att stötta kollektivtrafiknämnden i sin roll att leda kollektivtrafikens strategiska utveckling i Västra Götaland, och Västra Götalandsregionens roll som kollektivtrafikmyndighet och ägare av Västtrafik AB.
 • Att föra dialogen med kommuner/kommunalförbund, Trafikverket, Länsstyrelse och departement i syfte att utveckla transportinfrastrukturen för en hållbar utveckling och det goda livet i Västra Götaland.
 • Att driva arbetet med utbyggnad av bredband och digitalisering i Västra Götaland.

Ditt uppdrag
Vi söker dig som vill vara med och bidra till en långsiktigt hållbar regional utveckling för invånarna i Västra Götaland. Din roll är att medverka och stötta som utredare och processledare med tyngdpunkt inom långsiktig kollektivtrafik- och samhällsplanering. Arbetsuppgifterna är att ta fram beslutsunderlag till politiska nämnder, leda och medverka i regionala strategiska utredningar som driver utvecklingen framåt, ofta i en komplex kontext med många intressenter och parter där samverkan är en nyckelfråga. Kommunerna och kommunalförbunden utgör viktiga samråds- och samarbetsparter. Som en del i det ingår att skapa nationella kontakter och delta i nätverk.

I arbetsuppgifterna ingår även att organisera och vara ett stöd för strategiska möten och handlägga remisser och andra ärenden, samt rapportering och uppföljning. Vår avdelning har som ambition att lära av varandra och att gemensamt jobba med avdelningens verksamhetsutveckling för att vi ska bidra ännu mer till den regionala utvecklingen. Vi ser fram emot ditt bidrag som en del i avdelningens utveckling. Resor förekommer i arbetet främst inom Västra Götaland, och ibland Stockholm.

Dina kvalifikationer

 • Relevant högskoleexamen är ett krav (t ex kulturgeografi, samhällsplanering, ingenjör med trafikinriktning, nationalekonomi, statsvetenskap mm).
 • Kommunikativ förmåga med kompetens att formulera sig väl i tal och skrift.
 • Flera års relevant arbetslivserfarenhet
 • Flera års erfarenhet av att arbeta i politisk styrd organisation

Vem är du?
Vi söker dig som är ansvarstagande med ett samhällsengagemang. Du har ett intresse och kunskap och förståelse om sambanden mellan infrastruktur/kollektivtrafik och bebyggelse samt dess betydelse för samhällsutvecklingen. Du har erfarenhet av att driva processer som innefattar många parter med förmåga att samla och engagera dessa för att gå mot ett gemensamt mål. Du har vana och är trygg i rollen att presentera resultat inför publik.

Egenskaper vi ser som en styrka för rollen är att vara analytisk, lyhörd och prestigelös, med förmåga att engagera och involvera. Samtidigt är du strukturerad och duktig på att hålla ordning och organisera. Du tycker om att jobba både självständigt och som stöttande team-medlem. 

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån Koncernkontorets värdegrund: Tillsammans gör vi varandra framgångsrika. Vi lyssnar in. Vi lyssnar av. Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt
Vi eftersträvar jämlikhet där alla medarbetare ska ha lika möjligheter och rättigheter till att utvecklas, göra ett bra arbete och trivas på arbetsplatsen.

Läs mer om vår verksamhet här: https://www.vgregion.se/om-vgr/

Anställningsform Vakituinen
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/7246
Kontakt
 • Ulrika Bokeberg, avdelningschef, 0702-63 09 95
 • Anna Kronvall, regionutvecklare, 0769-40 28 21
Facklig företrädare
 • Vision: Sune Olsson, 0700-82 27 73
 • SACO: Stig Roos, 0702-55 49 19
Publicerat 2018-11-26
Sista ansökningsdag 2018-12-13

Takaisin avoimiin työpaikkoihin