Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken, Akutenhet 2

Södra Älvsborgs Sjukhus, SÄS, är en av fyra sjukhusgrupper i Västra Götalandsregionen. SÄS är ett komplett akutsjukhus och bedriver länssjukvård inom, de för länssjukhus, vanligaste förekommande specialiteter. SÄS ansvarar även för barn- och ungdomsmedicinska och psykiatriska öppenvårdsmottagningar i kommunerna i Sjuhärad.

Vi är ett hälsofrämjande sjukhus med fokus på vård, behandling och arbetssätt som sätter patienternas behov i första rummet. Vi utvecklar våra verksamheter genom processtänkande och ett tvärprofessionellt samarbete.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Vill du vara med och forma framtidens akutenhet inom barn-och ungdomspsykiatrin?
Då skall du söka tjänsten hos oss på akutenheten, barn-och ungdomspsykiatrin. Du kommer att arbeta tillsammans med engagerade arbetskamrater.

Akutenheten består av akutmottagning, akutavdelning samt mellanvård. Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med barn/ungdomar och familjer sett ur ett barnpsykiatriskt perspektiv inom vår akutenhet. Där patientens individuella behov sätts i centrum. Där patientbemötandet är viktigt som utgår från DBT och låg affektivt förhållningssätt. Vi har en grundsyn när det gäller patienter och deras familjer som bygger på såväl medicinskt som kognitivt, psykodynamiskt och systemteoretiskt synsätt. Vi arbetar utåtriktat med andra samarbetspartners som skola, socialtjänst, barnmedicin och vuxenpsykiatri. Vi erbjuder en stimulerande arbetsmiljö. Vi ingår i olika förbättringsprojekt både nationellt, regionalt och lokalt i syfte att utveckla den barnpsykiatriska vården. Enheten bedriver LPT-vård.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu sjuksköterskor med inriktning behandlingsarbete samt akuta bedömningar inom barnpsykiatrisk slutenvård. Arbetet innebär att man på rullande schema ansvarar för akutmottagning dagtid, tillsammans med ett beredskapsteam för akutmottagning kvällar, nätter och helger samt arbetar på akutavdelningen. Arbetet är teambaserat. Yrkeskategorier inom akutenheten består av mentalskötare, behandlingspedagog, fritidsledare, läkare och socionom.
I arbetet finnas tid för utvecklingsarbete, kompetensutveckling samt goda möjligheter att ta del av aktuell forskning för att på bästa sätt få förutsättningar att utveckla en god och evidensbaserad barnpsykiatrisk vård.

Kvalifikationer
Du som söker är legitimerad sjuksköterska, gärna med vidareutbildning inom psykiatri. Erfarenhet från barn- och ungdomspsykiatri, vuxenpsykiatri eller arbete med barn och ungdomar är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet. Vi berättar gärna mer om de möjligheter som arbetet hos oss kommer att innebära.

Övrigt
Mångfald och jämställdhet är två viktiga aspekter i urvalsprocessen. Vi värnar om allas trygghet och begär vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret på alla som erbjuds anställning hos oss. Bifoga giltig yrkeslegitimation med din ansökan

Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Contrat de durée indéterminée
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2017/1925
Kontakt
  • Linda Ödman, vårdenhetschef, 033-616 48 94, 0700-20 75 54
Facklig företrädare
  • Lena Andersson, Vårdförbundet, 033-616 21 37
Publicerat 2017-04-06
Sista ansökningsdag 2017-08-20

Retour aux postes vacants