Geriatrisk vårdavdelning, Neurolog- och rehabiliteringskliniken

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) är vi medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

SÄS är en av fyra sjukhusgrupper i Västra Götalandsregionen. Här finns en bred medicinsk verksamhet, omfattande forskning och utbildningsvård. De flesta arbetar i Borås, men en del av vården bedrivs i Skene. Sjukhuset har också öppenvårdsmottagningar i flera kommuner inom psykiatri och barn- och ungdomsmedicin.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Beskrivning
Vi söker dig som är erfaren sjuksköterska och vill varva kliniskt arbete med simulering, vilket innebär att träna bland annat sjuksköterskestudenter, nya men också mer erfarna kollegors kliniska kompetens i en realistisk miljö. Genom ett nytt samarbete mellan geriatrisk avdelning vid Södra Älvsborgs sjukhus (SÄS) och kliniskt träningscentrum (KTC) vid Högskolan i Borås vill vi skapa tjänster för kompetensutbyte mellan verksamheterna.

KTC, Högskolan i Borås
KTC är en särskilt utrustad enhet vid Högskolan i Borås som erbjuder träning av olika vårdmoment eller vårdsituationer för samtliga studentkategorier inom Akademin för vård, arbetsliv och välfärd. Utbildningsinsatser erbjuds även till andra aktörer så som utbildningsinsatser för kliniskt basår på SÄS. Här finns mer information om KTC vid Högskolan i Borås: http://www.hb.se/Forskning/Omraden/Manniskan-i-varden/Kliniskt-traningscentrum-KTC-/

Geriatrisk Avdelning/UVA, Södra Älvsborgs Sjukhus
Geriatrisk avdelning är en utbildningsvårdsavdelning (UVA) inriktad mot vård av äldre med ortopediska tillstånd så som vård vid höftfraktur, amputation och eller annan osteoporosrelaterad fraktur.

På avdelningen utbildar vi sjuksköterskestudenter i termin 2 och 4. Att vara en UVA innebär att vi som enhet i samverkan med huvudhandledare och Högskolan i Borås ska ligga i framkant avseende att utveckla nya pedagogiska arbetssätt och metoder för våra studenter.

Arbetstid
Din arbetstid fördelas mellan kliniskt arbete på geriatrisk avdelning och handledning samt arbete på KTC. Arbetstiden fördelas i tvåveckorsperioder där du och din kollega går om lott för att säkra kontinuitet inom båda verksamheterna.

Arbetstiden på geriatrisk avdelning förläggs till dag, kväll och helg. Du tjänstgör en av fem helger. Arbetstiderna på KTC sker under dagtid.

Kvalifikationer
Du som söker är legitimerad sjuksköterska med betydande erfarenhet gärna från olika verksamhetsområden exempelvis akutsjukvård, primärvård, hemsjukvård etc. Meriterande är instruktörsbehörighet för, alternativt instruktörserfarenhet av olika konceptkurser såsom HLR på olika nivåer, traumautbildning etc. Stor vikt läggs också vid organisatorisk och pedagogisk förmåga, personlig lämplighet och social framtoning.

Utöver din grundanställning är du DIMS instruktör eller motsvarande, vara intresserad av att fortlöpande planera, driva, utveckla och kvalitetssäkra KTC vad det gäller utbildning och teknik. Har du inte utbildningen sedan tidigare så kommer den att erbjudas inom ramen av din anställning.

Intresserad?
Om du har några funderingar eller vill höra mer om hur vi arbetar på vår avdelning är du välkommen att höra av dig!

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden så välkommen med din ansökan redan idag.

Anställningsform Contrat de durée indéterminée
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2017/7287
Kontakt
  • Johan Bergfors, vårdenhetschef, 033-616 28 98
  • Gunnar Helgesson, verksamhetschef, 033-616 14 62
Facklig företrädare
  • Ellinor Johansson, Vårdförbundet, 033-616 21 92
Publicerat 2017-10-24
Sista ansökningsdag 2017-11-19

Retour aux postes vacants