Sahlgrenska Universitetssjukhuset, BUP Drottninggatan

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Verksamhetsbeskrivning

Den Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken (BUP) vid Sahlgrenska universitetssjukhuset (SU) startar upp nya specialiserade mottagningar i lokaler på Drottninggatan i centrala Göteborg. En av dessa är Specialmottagningen för utvecklingsrelaterade funktionsavvikelser, SURF, som har i uppdrag att ge kvalificerade tvärprofessionella behandlingsinsatser till barn och ungdomar med autism eller andra utvecklingsrelaterade funktionsavvikelser. I teamet ingår läkare, psykolog, sjuksköterska, socionom, arbetsterapeut, fysioterapeut, logoped och vårdadministratör. Med teamets samlade kompetens och engagemang vill vi erbjuda patientgruppen individuellt anpassad, lättillgänglig och effektiv vård.

BUP-kliniken vid Drottning Silvias Barn- och ungdomssjukhus är en del av verksamhetsområdet Neurologi, Psykiatri, Habilitering barn, på SU. Kliniken har tre avdelningar för akut och planerad heldygnsvård. Öppenvården består av sex distriktsbaserade mottagningar i och kring Göteborg. På den nya enheten på BUP Drottninggatan finns, utöver klinikens specialiserade mottagningar, också en nybesöksmottagning dit alla nya patienter till BUP:s öppenvård kommer för en första bedömning och färdigställande av vårdplan.

Som specialistläkare är du, tillsammans med ST-läkare och underläkare, organiserad under sektionschef/chefsöverläkare. Läkargruppen består idag av cirka 35 läkare, och läkargruppen är väl representerad i BUP:s ledningsgrupp.

Arbetsuppgifter

I tjänsten ingår, utöver kliniskt arbete, att delta i uppbyggnaden av mottagningen och att leda det tvärprofessionella teamet. SURF är i huvudsak en behandlingsenhet och därför utför du och teamet endast neuropsykiatriska utredningar när det bedöms föreligga behov av förnyad diagnostik. I dina arbetsuppgifter ingår vidare att göra akuta bedömningar av mottagningens patienter, att vara klinisk handledare och att delta i klinikens bakjourslinje.

Kvalifikationer

Vi söker Dig som är specialistläkare i barn- och ungdomspsykiatri och som är intresserad av att arbeta med barn och ungdomar med utvecklingsrelaterade funktionsavvikelser. Du tycker om att arbeta i team, och du har förmåga att leda teamet med öppenhet för dess olika kompetenser. Du vill hela tiden bidra till att utveckla vården och mottagningens arbetssätt, så att det effektivt möter patientens behov.

Vi söker också Dig som värdesätter ett gott kollegialt samarbete, och aktivt vill bidra till den framåtanda och sammanhållning som karaktäriserar vår läkargrupp. Har du intresse av forskning inom området kommer det att uppmuntras. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Contrat de durée indéterminée
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/6768
Kontakt
  • Sektionschef, Suzanne Ågård, 070- 398 16 84
Facklig företrädare
  • Läkarförbundet, Karin Nagy, 070- 081 67 63
Publicerat 2018-11-06
Sista ansökningsdag 2018-11-27

Retour aux postes vacants