Södra Älvsborgs Sjukhus , Barn- och ungdomskliniken, Neonatalavdelning

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) är vi medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

SÄS är en av fyra sjukhusgrupper i Västra Götalandsregionen. Här finns en bred medicinsk verksamhet, omfattande forskning och utbildningsvård. De flesta arbetar i Borås, men en del av vården bedrivs i Skene. Sjukhuset har också öppenvårdsmottagningar i flera kommuner inom psykiatri och barn- och ungdomsmedicin.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Nu söker vi en sjuksköterska som vill vara med och utvecklas tillsammans med oss på neonatalavdelningen. Hos oss har du möjlighet att bli en del av ett kompetent och utvecklingsorienterat omvårdnadsteam, där fokus på barnet och familjen står i första rummet. Vi har ett stort behov av medarbetare med specialistutbildning för att möta sjukvårdens behov. Som sjuksköterska utan specialistutbildning har du möjlighet att söka en plats för vidareutbildning och därmed studera på arbetstid med bibehållen lön. I praktiken innebär det att du arbetar halvtid samtidigt som du studerar på halvfart vid högskola eller universitet. Specialistutbildningarna går på halvfart under två år. Utbildning till barnmorska sker på heltid. 

Beskrivning
Neonatalavdelningen vid SÄS Borås är för att tand hand om för förtidigt födda barn efter graviditetsvecka 28 och sjuka nyfödda barn som av olika anledningar behöver observation och vård. Avdelningen ger en vård dygnet runt och har 14 slutenvårdsplatser varav 3 intensivvårdsplatser, 3 övervakningsplatser, 9 familjerumrum och 1 isoleringsrum. Vi arbetar i team på avdelningen och har ett nära samarbete med barnsköterska, barnläkare, dietist, sjukgymnast, kurator och psykolog. Hemsjukvård ingår i vår verksamhet och drivs av erfarna barnsköterskor och sjuksköterskor. Vi har individuell schemaläggning. Dessa tjänster avser antingen tjänstgöring natt eller tjänstgöring under dygnets alla timmar. 

Arbetsuppgifter
Arbetet på neonatalavdelningen är mycket varierande. Du som sjuksköterska ansvarar för det sjuka barnets omvårdnad och fungerar även som ett stöd för barnets familj. Amning och nutrition är en stor del av arbetet. I arbetet ingår ansvar för patienter i behov av intensivvård där du också deltar i akuta händelser i samband med förlossning. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska alternativt sjuksköterska med vidareutbildning. På vår avdelning krävs god samarbetsförmåga, flexibilitet, en helhetssyn för vad som behöver göras och självklart ett gott bemötande till patienter, anhöriga och kollegor. 

Övrigt
Bifoga giltig yrkeslegitimation med din ansökan. Vi begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret på alla som erbjuds anställning hos oss.

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska (med maximalt 4 månaders yrkeserfarenhet) genomgår det kliniska basåret i början av din anställning hos oss. Läs mer om det kliniska basåret här: http://sas.vgregion.se/jobba-hos-oss/karriar-och-utveckling/

Anställningsform Contrat de durée indéterminée
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/7309
Kontakt
  • Martina Granefelt, vårdenhetschef , 033-616 1759
Facklig företrädare
  • Gunilla Varildengen, Vårdförbundet , 033-616 3130
Publicerat 2018-11-27
Sista ansökningsdag 2018-12-23

Retour aux postes vacants