NU-sjukvården, Område I, Specialistmedicinklinik

Reumatolog till Bohusläns hjärta
I Uddevalla är du mitt i Bohuslän nära ett rikt utbud av upplevelser och aktiviteter på både hav och land året runt. Här finns charmiga fiskeläger, salta bad och varma mjuka granitklippor; vandringsleder genom vårblommande naturreservat; hummerfiske på hösten och vinterpaddling i en snöpudrad skärgård. En timme söderut ligger storstadens kultur och nöjesliv i Göteborg.

Arbetsplats
En av våra specialister går i pension vilket gör att bemanningen behöver förstärkas. Vid reumatologen arbetar idag 4 specialister och 3 ST-läkare. I enhetens team ingår förutom läkare sjuksköterskor, undersköterska, kurator, sjukgymnaster och arbetsterapeuter. Vi arbetar tillsammans för att kontinuerligt förbättra vården och befinner oss nu i ett starkt utvecklingsskede. Vår mottagning har en infusionsenhet, sjuksköterskemottagning samt en stor och teambaserad dagvårdsenhet med möjlighet till bassängträning i samma byggnad. Vi använder ultraljud i det dagliga arbetet. All typ av reumatologisk vård bedrivs på enheten förutom den mest högspecialiserade regionvården som sker på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg. Vi har också en konsultfunktion för primärvården och övriga verksamheter inom NU-sjukvården i reumatologiska frågor.

Samarbetet med övriga reumatologmottagningar i Västa Götalandsregionen fungera väl och vi har ett utbildningsutbyte med reumatologkliniken på Sahlgrenska sjukhuset. Västra Götalandsregionen har särskild studierektor för fortbildning inom reumatologi. Det anordnas fortbildningar såsom specialistläkardagar och kvällsutbildningar av Västsvenska Reumatologsällskapet.

Arbetsuppgifter
Du kommer att ingå i en läkargrupp som gemensamt bemannar reumatologens funktioner.

Du kommer att arbeta i ett team med andra yrkeskategorier och i nära samarbete med andra specialister, t.ex. ortopeder. Vi erbjuder:

  • Stimulerande och omväxlande arbetsuppgifter
  • Möjlighet att påverka och utveckla vården
  • Personlig och professionell utveckling
  • Positiv stämning och bra sammanhållning
  • Kompetenta sjuksköterskor lång erfarenhet av reumatologi
  • Möjlighet att påverka arbetstiden
  • Kontinuerlig fortbildning och möjlighet att bedriva forskning

Kvalifikationer
Vi söker dig som är specialistläkare inom reumatologi, gärna med några års erfarenhet som specialist. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet där bemötande och förmåga till samarbete står i fokus. Du tycker om att hjälpa andra, har ett empatiskt förhållningssätt och kan arbeta självständigt med patienten i centrum. Vi förväntar oss att du bidrar till enhetens förbättringsarbete och förmår att ta ansvar för specifika projekt eller arbetsuppgifter. Du har ett stort intresse av att handleda ST-läkare, AT-läkare och medicine kandidater. Handledarutbildning och tidigare erfarenheter av handledning är meriterande. Erfarenhet av forskning är en merit men inget krav men du förväntas ta del av och hålla dig uppdaterad om forskningsresultat av betydelse för ditt kliniska arbete. För att lyckas i den här rollen ser vi att du behärskar svenska språket i såväl tal som skrift och ytterligare språkkunskaper ser vi som en tillgång.

Övrigt
NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Våra två sjukhus är NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 270 000 invånare. Patientbredden gör arbetet spännande och varierande. Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete med goda utvecklingsmöjligheter. Tillsammans är vi ca 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. I NU-sjukvården har du det mesta inom räckhåll. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.   

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Fast stilling
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2017/3265
Kontakt
  • Läkarchef Gunnar Nylén , tfn 070-24 61 451
Facklig företrädare
  • Sveriges läkarförening Viktoria Börjesson, tfn vxl 010-435 00 00
Publicerat 2017-05-01
Sista ansökningsdag 2017-06-11

Tilbake til ledige stillinger