Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Medicin Sahlgrenska, Avdelning 132

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vilka är vi?

Avdelning 132 är en vårdavdelning inom verksamhetsområde Medicin med inriktning mot diabetes, endokrinologi och internmedicin på Sahlgrenska sjukhuset. De flesta patienterna kommer direkt från akutmottagningen, men vi har även ett planerat intag av patienter framför allt för endokrinologisk utredning och behandling. Hos oss arbetar vi både dag och natt.

Hos oss på avdelning 132 vill vi skapa värde för den internmedicinska patienten genom att skapa trygga övergångar till och från vår avdelning. Som sjuksköterska hos oss möter du alla typer av sjukdomstillstånd och ingen dag är den andra lik. Våra patienter har med sig en fantastisk livserfarenhet som du som sjuksköterska får ta del av varje dag. Hos oss får du chansen att jobba brett med både omvårdnad, medicinteknik och en mängd olika sjukdomstillstånd. Hög kvalité, kompetens och helhetssyn på människan är våra ledstjärnor.

Om arbetet

Vi är ett arbetslag som ställer upp för varandra och hos oss arbetar sjuksköterskor, undersköterskor och läkare i team, med tillgång till sjukgymnast, arbetsterapeut, kurator och dietist - tillsammans ger vi den bästa vården till våra patienter. Hos oss är alla yrkeskategorier viktiga och tillsammans vårdar vi patienten. Vi strävar efter att arbeta serviceinriktat och med ett etiskt förhållningssätt och ta tillvara varje patients resurser.

För att vara fortsatt framgångsrika behöver vi nu komplettera med ytterligare stark kompetens. Vi vill ha dig som inspireras i möten med människor och trivs i en arbetsgrupp där man värdesätter bemötandet. Vi vill ha dig som har ett lösningsfokuserat arbetssätt och du tycker om att samarbeta. Vi är stolta över vår avdelning och vill att du som är sjuksköterska skall vara med och bidra till en vård i toppklass.

Som sjuksköterska hos oss är du både omvårdnadsansvarig och medicinskt ansvarig och leder arbetet för de undersköterskor du arbetar i team med, därför är det viktigt att du är beredd att ta en ledande roll. Hos oss kommer du att bli skicklig på att iaktta, kommunicera och uppmärksamma den äldre patientens behov och få den ”kliniska blicken”. Arbetet är mycket varierande och om du känner att du saknar tillräcklig kunskap kring någon uppgift så lär vi dig.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, har ett hjärtligt bemötande och förmågan att kunna vara kreativ för att hitta bästa lösningen för varje patient. Starka sidor är din samarbetsförmåga och struktur. Du behöver även vara en stabil person och visa ett gott omdöme. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du bli vår nästa kollega? Vi intervjuar löpande under ansökningstiden, så ansök redan idag!

Varmt välkommen med din ansökan!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i en extra satsning, vårt Kliniska basår. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktiskt träna moment hos Simulatorscentrum. Dessutom ingår att arbeta på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens. Läs mer om basåret via denna länk: https://www2.sahlgrenska.se/sv/SU/Jobb-och-framtid/Kliniskt-basar/

Anställningsform Fast stilling
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2017/7498
Kontakt
  • Tf. Vårdenhetschef, Therese Thorsson, 0700-824 825
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Emma Holm , 031-342 11 32
Publicerat 2018-03-19
Sista ansökningsdag 2018-04-30

Tilbake til ledige stillinger