Södra Älvsborgs Sjukhus, Lundströmmottagningen

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) är vi medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

SÄS är en av fyra sjukhusgrupper i Västra Götalandsregionen. Här finns en bred medicinsk verksamhet, omfattande forskning och utbildningsvård. De flesta arbetar i Borås, men en del av vården bedrivs i Skene. Sjukhuset har också öppenvårdsmottagningar i flera kommuner inom psykiatri och barn- och ungdomsmedicin.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Arbetsplats
Lundströmmottagningen är Västra Götalandsregionens enhet för könsidentitetsutredningar. Enheten startades hösten 2007 och ligger i nyrenoverade lokaler centralt belägna i Alingsås. Sedan ett år tillbaka består verksamheten av två team. Vuxenteamet tar emot personer från 16 år och uppåt medan Barn- och ungdomsteamet tar emot dem som är under 16 år.
Lundströmmottagningens uppdrag innefattar bedömning, utredning och diagnostik samt psykosocialt stöd för personer med könsdysfori inför eventuell könsbekräftande behandling. I uppdraget ingår även att sprida kunskap till våra samarbetsparter inom och utom Västra Götalandsregionen såsom andra kliniker inom sjukvården, primärvården, skolor och socialtjänster.
Utredningsteamen består i nuläget av 17 personer inom professionerna läkare, socionom, psykolog, koordinator, sekreterare och vårdenhetschef. Vi har sedan flera år tillbaka ett nära samarbete med övriga specialister som är involverade i könsdysforivården på Sahlgrenska universitetssjukhuset såsom endokrin, gynekologi, logopedi och plastikkirurgi.  
Under utredningsperioden samarbetar de olika professionerna inom utredningsteamen i både utredning och stöd utifrån patientens behov. Vi arbetar också med att ge information och stöd till de närstående.

Arbetsuppgifter
Som läkare i vuxenteamet medverkar du i utredningsarbetet genom bland annat anamnestagning, differentialdiagnostik och intervju om könsidentitet.
Du sammanställer yttrande om byte av juridiskt kön samt könsingrepp till Socialstyrelsens rättsliga råd. Du har ett nära samarbete med övriga specialister inom vårdkedjan för könsdysfori genom regelbunden kontakt och nätverksmöten. Som specialist i Vuxenpsykiatri arbetar du med vår vuxna patientgrupp. 
Samverkan med inremitterande enheter, medverkan i kunskapsspridning till övriga samarbetsparter i regionen samt kontakt med brukarorganisationer ingår som en naturlig del i arbetet.
Könsdysforivården är ett relativt nytt fält som är under stark utveckling med stort behov av forskning. Du har därför stor möjlighet till kompetensutveckling inom området. Kvalitetsregistret Könsdysforiregistret har utvecklats och kommer påbörja datainsamling under vintern 2018. Registerhållare samt ytterligare två av styrgruppsmedlemmarna i registret arbetar på Lundströmmottagningen och vi hoppas att du inom ramen för tjänsten vill vara med och delta i utvecklingen av både Könsdysforiregistret och könsdysforivården inom Västra Götalandsregionen och nationellt. Tjänstgöring vid Lundströmmottagningen kan vid överenskommelse kombineras med tjänstgöring på annan enhet inom Vuxenpsykiatriska Kliniken vid Södra Älvsborgs Sjukhus eller på annan förvaltning inom Västra Götalandsregionen. Tjänstgöringsgraden på Lundströmmottagningen utgör minst halvtid.

Kvalifikationer
Du som söker tjänsten är specialistläkare inom vuxenpsykiatri. Du är kommunikativ och har lätt för att samarbeta i team. Det är önskvärt att du har ett genuint intresse för patientgruppen, kunskap inom sexologi och genuskunskap samt bred erfarenhet av allmänpsykiatrin. Kunskaper inom sexologi och genuskunskap kan förvärvas inom tjänsten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Som organisation eftersträvar vi jämlikhet där alla medarbetare ska ha lika möjligheter och rättigheter till att utvecklas, göra ett bra arbete och trivas på arbetsplatsen. Vi värnar om allas trygghet och begär utdrag ur belastning- och misstankeregistret på alla som erbjuds anställning hos oss.

Anställningsform Fast stilling
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50-100%
Ort Alingsås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/680
Kontakt
  • Guillermo De Frytas, läkarchef, 0322-26 147
  • Lennart Fällberg, vårdenhetschef, 0700-82 5902
Facklig företrädare
  • Läkarföreningen, 033-616 1000 (vxl)
Publicerat 2018-01-25
Sista ansökningsdag 2018-02-28

Tilbake til ledige stillinger