Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Neurosjukvård, Avdelning 133

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

”Häromdagen när jag tog prover frågade en patient mig: ”Varför är du så glad? Är det kärleken?” Jag svarade patienten: ”Nej, det är på grund av jobbet såklart!”.
Medarbetare på avdelningen.

Om oss

Verksamhetsområde Neurosjukvård bedriver högspecialiserad vård för Västra Götaland och Norra Halland, samt länssjukvård för Göteborg och Mölndal. Verksamheten är organiserad i fyra sektioner: Neurologi, Neurokirurgi, Rehabiliteringsmedicin samt Klinisk neurofysiologi. Avdelning 133 tillhör sektionen för neurologi. Avdelningen har intag dygnet runt, alla veckans dagar.

Inom avdelningen bedrivs avancerad vård och utredning för patienter med neurologiska sjukdomar såsom MS, Parkinsons sjukdom, Hjärntumör, ALS, Epilepsi med mera. Vi bedriver både akut och planerad vård och kan erbjuda ett omväxlande arbete. Vi är en del av ett europeiskt referensnätverk för svårbehandlad epilepsi. Patienterna genomgår inneliggande registrering av epileptiska anfall med samtidig registrering av EEG och videofilmning.

Vi söker sjuksköterskor för dag eller nattjänstgöring.

Hur ser arbetsuppgifterna ut?

I din roll som sjuksköterska inom slutenvården har du omvårdnadsansvaret för patienterna och är väldigt involverad i medicineringen, framförallt för Parkinsons sjukdom där du värderar effekt och kan justera doser utefter din bedömning. I teamet kring patienten ingår också läkare, undersköterskor, fysioterapeut, arbetsterapeut, psykolog och kurator.

Hos oss erbjuds du ett omväxlande arbete och vi bedriver både akut och planerad vård. Neurologi är ett komplext område med många olika sjukdomar som drabbar nervsystemet. Därför erbjuds du som nyanställd en individuell bredvid gång och för dig som är intresserad finns goda möjligheter till kompetensutveckling. Möjlighet finns till att fördjupa sig inom något ansvarsområde som du finner extra intressant.

”Vi stämmer av med varandra och kollar läget. För oss är det viktigt att skapa de bästa förutsättningarna för den medarbetare som kommer ny hit. Man känner sig trygg i sin roll här på avdelningen, en trygghet i att hantera akuta och komplexa situationer och det finns kompetens att vända sig till i gruppen."

"Här finns breda möjligheter och mycket forskning att ta del av vilket jag personligen tycker om. Kul att få hålla sig till det akuta och utvecklas snabbare då det är så varierande. I arbetet får man göra många olika bedömningar beroende på vilken patientgrupp det är.”
- Citat från Sjuksköterska på avdelningen.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och som intresserad av neurologiska sjukdomar. Kunskaper och erfarenheter av neurologis sjukvård är meriterande, men inget krav. Som person är du duktig på att samarbeta i team såväl som med självständiga arbetsuppgifter. Du tycker om att arbeta strukturerat och metodiskt med riskbedömningar och vårdplaner för att skapa värde för patienterna. Vi ser också att du är empatisk och har ett bra bemötande till patienter, anhöriga och kollegor.

Vill du bli vår nya kollega?

Kontakta Vårdenhetschef Danka Johansson 072-454 21 26 för att veta mer om tjänsten. Urval och rekrytering sker löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det även tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

 

Anställningsform Fast stilling
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/6319
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Danka Johansson, 072-454 21 26
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Sara Thulin, 031-342 11 33
Publicerat 2018-11-13
Sista ansökningsdag 2018-11-27

Tilbake til ledige stillinger