Habilitering & Hälsa, Habilitering vuxen, Skövde

Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.

Habilitering vuxen ger hälsofrämjande insatser till vuxna som har autism, intellektuell funktionsnedsättning eller rörelsenedsättning. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Habiliteringen arbetar i tvärprofessionella team med medicinsk, pedagogisk och psykosocial kompetens.

Beskrivning
Vi är en specialistmottagning i öppenvården som erbjuder insatser till personer över 18 år med medfödda eller tidigt uppkomna funktionsnedsättningar som ger svårigheter i vardagen. Verksamheten regleras av Hälso- och Sjukvårdslagen och är ett komplement till övrig hälso- och sjukvård. För oss är det viktigt med ett personcentrerat arbetssätt, med fokus på att skapa värde för patienten, god tillgänglighet och ett gott bemötande. För att nå hit behöver vi bedriva kunskapsbaserad vård men också våga prova nya arbetssätt.

Vi söker en fysioterapeut på ett föräldravikariat fram till 191231, med start enligt överenskommelse. Möjlighet att finnas kvar inom verksamheten kan finnas. Du kommer att arbeta i team kring patienten tillsammans med arbetsterapeut, psykolog, kurator, logoped, läkare och specialpedagog utifrån patientens behov.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Tjänsten riktar sig främst till målgrupperna vuxna med förvärvade hjärnskador och vuxna personer med omfattande rörelsehinder utifrån diagnoser som CP, ryggmärgsbråck, neuromuskulära sjukdomar och olika syndrom. Arbetet utförs utifrån patientens behov. I arbetsuppgifterna ingår att kartlägga och utreda patientens hälsoproblem och motoriska funktion. Att planera och genomföra behandlande insatser tillsammans med patient, team och nätverk. Olika insatser kring hjälpmedel är vanligt förekommande inom behandlingsdelen. Förutom kontakter med patienter inom målgruppen och anhöriga ges även råd, konsultation och handledning till personal kring patienten. Arbetet sker i verksamhetens lokaler och utifrån behov i patientens närmiljö. Insatserna kan ges individuellt eller i grupp. Du deltar i regionens gemensamma yrkesutvecklarträffar med övriga fysioterapeuter på Habiliteringen. 

Kvalifikationer
Du ska vara legitimerad fysioterapeut och gärna ha yrkeserfarenhet. Erfarenhet av målgrupperna och teamarbete är meriterande.  Vi söker dig som är intresserad av att tillsammans med patienten, och teamet kring patienten, arbeta för att hitta bra förutsättningar för den enskilda att fungera i sin vardag. Du bör vara en person som är nyfiken, gillar problemlösning, omväxling och trivs med att arbeta flexibelt och självständigt. Krav ställs på social kompetens och samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Tjänsten är förenad med resor varför B-körkort är ett krav.

Övrigt
Habiliteringen i Skaraborgsområdet har 15 kommuner med utbudspunkter i Skövde och Lidköping och din placering blir i Skövde. Mottagningen ligger ca 1,5 km från centrum med god busskommunikation till Skövde Resecentrum.

I Habilitering & Hälsas anställningsförmåner ingår bland annat avtalspension, löneväxling, avtalsförsäkring, fri öppen hälso- och sjukvård och friskvårdsbidrag. Du kan läsa mer om Habiliteringen på vår hemsida http://www.vgregion.se/hoh

Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten. Du kan bli kontaktad under hela ansökningstiden.

Anställningsform Prosjekt lenger enn 6 måneder
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/6715
Kontakt
  • Christina Davidsson, enhetschef,, 0500-49 98 80, 076-768 66 94
  • Stina Nyström, hjälpmedelssamordnare,, 0700-82 48 48
Facklig företrädare
  • Abdol Vazae, Fysioterapeuterna,, 0736-63 68 89
Publicerat 2018-11-02
Sista ansökningsdag 2018-11-19

Tilbake til ledige stillinger