Sahlgrenska Universitetssjukhuset, MGAÖ, Avdelning 354 - Stroke

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

För oss är arbetsmiljön oerhört viktig och för att förbättra den miljön så behöver vi bli fler sjuksköterskor på vår avdelning. När du avslutar ditt arbetspass så ska du känna dig nöjd med din arbetsinsats och för att vi ska nå det målet så är det av största vikt att just du söker dig till oss!

Avdelning 354 är en akutvårdsavdelning med inriktning mot strokesjukvård, med möjlighet till 28 vårdplatser. Vi tar även emot patienter med andra internmedicinska diagnoser. Strokeenheten är en sektion av verksamhetsområde Medicin/Geriatrik/Akutmottagning Östra.

Patienter kommer till avdelningen från akutmottagningen eller genom direktinläggning via ambulanssjukvården. Patienterna kvarstannar på avdelningen under hela vårdförloppet och rehabiliteringstiden, detta ger att vi ökar delaktigheten och ser progressen i rehabiliteringen hos den enskilde individen. På avdelningen arbetar vi med ett gemensamt mål och det är att ge patienter och anhöriga omvårdnad, trygghet och respekt så att deras gemensamma upplevelse är att vi har bjudit in till delaktighet/lyhördhet och kunskap i omvårdnaden som vi har utfört.

Vad kan vi erbjuda dig?

- Vi erbjuder ett utvecklande och stimulerande arbete.
- Du får fyra veckors bredvidgång innan du börjar arbeta självständigt.
- Du lägger ditt schema med arbetstidskvotering. Det ger dig möjlighet att med bibehållen lön sänka din tjänstgöringstid varje månad och din chans till återhämtning ökar.
- Vi använder oss av önskeschema med möjlighet att påverka arbetstiderna.
- Strokesjuksköterskeutbildning, 15hp.
- Internutbildning i strokesjukvård, "Strokenålen".
- Möjlighet till specialistsköterskeutbildning.

Om tjänsten

Som sjuksköterska på strokeenheten arbetar du med att planera och leda omvårdnadsarbetet, utföra behandlingar, medicinska kontroller, administrera läkemedel samt ge information och stöd till patienter och anhöriga. Vi arbetar utifrån nationella riktlinjer för strokesjukvård i team med läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, logopeder, kuratorer, dietist och tandhygienist.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Har du erfarenhet som sjuksköterska inom akutsjukvård/somatisk vård är det meriterande för tjänsten. Som person är du flexibel, positiv, utvecklande och har god prioriteringsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i en extra satsning, vårt Kliniska basår. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktiskt träna moment hos Simulatorscentrum. Dessutom ingår att arbeta på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens. Läs mer om basåret via denna länk: https://www2.sahlgrenska.se/sv/SU/Jobb-och-framtid/Kliniskt-basar/

Anställningsform PERMANENT_POSITION
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2017/7641
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Alexander Rawsthorne, 031-343 80 67 / alexander.rawsthorne@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Ann Johansson, 031- 343 51 54
Publicerat 2018-01-05
Sista ansökningsdag 2018-01-19

Tilbake til ledige stillinger