Närsjukvårdsteamet, Neurolog- och rehabiliteringskliniken

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) är vi medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.


SÄS är en av fyra sjukhusgrupper i Västra Götalandsregionen. Här finns en bred medicinsk verksamhet, omfattande forskning och utbildningsvård. De flesta arbetar i Borås, men en del av vården bedrivs i Skene. Sjukhuset har också öppenvårdsmottagningar i flera kommuner inom psykiatri och barn- och ungdomsmedicin.


Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Vill du vara med och förbättra vården för multisjuka äldre? Vi söker specialistläkare för arbete i närsjukvårdsteam för multisjuka äldre

Beskrivning
I syfte att förbättra vården för äldre personer med stora vård och omsorgsbehov pågår ett projekt i Sjuhärad i samverkan med primärvård och kommun. Målet är att ge god och personcentrerad vård till äldre personer med multisjuklighet. Arbetssättet utgår så långt det är möjligt från personens egen hemmiljö. I projektmodellen ingår förutom det mobila närsjukvårdsteamet även mobila vårdcentralsläkare.
Genom att utgå från patientens symptom och behov vill vi ge patienter och närstående en trygghet samt möjliggöra delaktighet i sin egen vård. Vården ska bygga på kreativitet, mobilitet och kontinuitet. Helhetssyn och samarbete är våra ledord.

Närsjukvårdsteamet är en del av sjukhusets specialistvård och består av fyra erfarna sjuksköterskor samt två specialistläkare. Vi söker nu ytterligare en läkare.

Arbetsuppgifter
Arbetssättet innebär att du får en möjlighet att följa patienten över tid samt planera åtgärder utifrån patientens hela livssituation. Arbetet sker i tätt samarbete med kommunal-, primär- och sjukhusvård.

Arbetet som läkare i teamet innebär både planerad och förebyggande vård såväl som akuta bedömningar och behandlingar i hemmet. Hembesöken sker tillsammans med sjuksköterska eller ensam. Det är därför viktigt med trygghet i sig själv, sin kunskap och kompetens. Du ska självständigt kunna prioritera, behandla och följa upp utifrån den multisjuke patientens behov och symtom. Detta sker i nära samarbete med teamets sjuksköterskor. Du måste arbeta utifrån ett helhetsperspektiv och ta patientens samtliga symtom och sjukdomar i beaktan. Teamet har även nära samarbete med farmaceut och kurator.
Telefonrådgivning, information och konsultation till patienter/närstående och vårdgivare är en stor och viktig del inom teamet. Du verkar för ett nära samarbete med andra vårdgivare men även inom den egna organisationen. I vårt uppdrag ingår även utbildning av olika personalgrupper och handledning av nya kollegor och studenter.

Då teamet är en del av Västra Götalands Regionens omställning till mobil vård ingår i tjänsten att initiera och driva förbättringsarbete samt att utveckla och implementera nya arbetssätt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens inom företrädesvis geriatrik, allmänmedicin och/eller internmedicin och har bred kompetens med erfarenhet från både öppen- och slutenvård. Du ska ha en god social kompetens och kommunikationsförmåga samt en vilja att bygga goda relationer med såväl patient och närstående som andra aktörer runt patienten.
Du ska ha ett stort intresse för multisjuka äldre, deras resurser och behov samt att ge dem bästa möjliga vård.  Vi ser gärna att du har förståelse för rådande organisationsvägar inom kommun, primärvård och länssjukvård samt erfarenhet av utvecklingsarbete.

Som person vill vi att du är lyhörd, flexibel och självständig. Du ska vara en problemlösare som vågar tänka brett. Du bör på ett prestigelöst sätt uppskatta dina kollegors/samarbetspartners kompetens och tillsammans lösa komplexa vårdbehov. Du tycker att tempoväxlingar gör arbetet stimulerande och omväxlande. Stor vikt läggs på personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Arbetet kräver att du har körkort med behörighet *B*. Bifoga giltig legitimation med din ansökan.

Välkommen med din ansökan.

Anställningsform PERMANENT_POSITION
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2017/8403
Kontakt
  • Maria Eriksson, vårdenhetschef, 033-616 31 92
Facklig företrädare
  • Peter Geiger, Södra Älvsborgs Läkarförening, 033-616 13 86
Publicerat 2017-12-05
Sista ansökningsdag 2018-01-16

Tilbake til ledige stillinger