Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Diagnostisk Strålningsfysik

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Enheten Diagnostisk strålningsfysik, inom verksamhetsområdet Medicinsk Fysik och Teknik (MFT) vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset, söker en legitimerad sjukhusfysiker eller civilingenjör med MR-erfarenhet. Diagnostisk strålningsfysik svarar för den fysikaliska delen av radiologi och nuklearmedicin inom Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg.

På enheten är vi 35 medarbetare, huvudsakligen sjukhusfysiker och röntgensjuksköterskor. Vi utgör ett stöd till de kliniska verksamheterna inom diagnostisk radiologi, inklusive MR, samt diagnostisk och terapeutisk nuklearmedicin. Vi bedriver forsknings- och utvecklingsarbete samt deltar i undervisning såväl inom sjukhuset som vid universitetet.

Om tjänsten

Ditt arbete kommer vara inom MR-fysik där du ingår i en arbetsgrupp med sju MR-fysiker och ingenjörer. MR-fysiker gruppen ger stöd till 14 magnetkameror: åtta på Sahlgrenska, två i Mölndal, två på Östra och två magnetkameror på Drottning Silvias barnsjukhus. En av dessa kameror är dedikerad för strålbehandling, övriga ligger inom radiologins verksamhet. Utöver dessa kameror pågår en installation av en MR i operationsmiljö på Sahlgrenska sjukhuset.

Tjänsten syftar till att ge stöd åt klinisk verksamhet och åt forsknings- och utvecklingsprojekt samt att utveckla och implementera metodik för att förbättra diagnostik. Mer specifikt kommer arbetet att fokusera på att utveckla klinisk MR-undersökning och kvalitetsarbete relaterat till MR-verksamheten.

MR i operationsmiljö och säkerhetsfrågor kommer att vara en del av ditt arbete. Det ingår även utbildning av personal samt undervisning och handledning av studenter. Man ska aktivt medverka i projekt inom forskning och utveckling i multidisciplinära arbetsgrupper bestående av
MR-fysiker, radiologer, onkologer, kirurger, sköterskor och övrig sjukvårdspersonal. Detta kan innebära utveckling och optimering av undersökningsmetoder, pulssekvenser och rekonstruktions- och analysmetoder. Arbetssättet möjliggör en unik kombination av klinisk forskning och metodutveckling av nya eller existerande MR-metoder.

Om dig

Du som söker är legitimerad sjukhusfysiker eller civilingenjör och har erfarenhet inom MR-fysik. Klinisk erfarenhet samt erfarenhet från MR i operationsmiljö är meriterande. Forskningserfarenhet och disputation inom MR-fysik är meriterande.

Stor vikt läggs vid god förmåga att samarbeta med kolleger inom klinik och forskning, men också i samarbetsprojekt med leverantörer av utrustning. Du besitter goda kunskaper i skrift och tal i både svenska och engelska. Du bör ha god datorvana. Goda kunskaper i programmering, exempelvis MatLab, är meriterande. Ange de programmeringsspråk du behärskar i din ansökan.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Stała praca
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2017/3723
Kontakt
  • Enhetschef, Jakobína Grétarsdóttir, jakobina.gretarsdottir@vgregion.se / 031-342 72 47
  • Verksamhetschef (MFT), Annette Lövefors Daun, annette.lovefors_daun@vgregion.se / 076- 117 87 48
Facklig företrädare
  • Naturvetarna/SACO, Ylva Surac, ylva.surac@vgregion.se / 031- 342 95 81
  • Sveriges ingenjörer, Magnus Eriksson, magnus.b.eriksson@vgregion.se / 031- 342 72 56
  • Vision, Thomas Anderson, thomas.anderson@vgregion.se / 031- 342 72 63
Publicerat 2017-05-12
Sista ansökningsdag 2017-06-09

Wróć do ofert pracy