Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Neuropsykiatri, Avdelning 244

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Inom Neuropsykiatrin finns fyra avdelningar på Mölndalstomten med tre huvudsakliga målgrupper: Äldrepsykiatri, Minnesrelaterade sjukdomar och Omsorgspsykiatri.

  • Äldrepsykiatri, vilket innebär allmänpsykiatrisk sjukdom i hög ålder. Vi tar emot personer över 70 år som inte har en psykiatrisk tillhörighet till annan psykiatrisk klinik/öppenvård i Storgöteborg.
  • Minnesrelaterade sjukdomar, huvudsakligen vid misstanke om degenerativa sjukdomar, vilket är vår forskningsprofil. Primärvården ansvarar för basal utredning.

Neuropsykiatrin gör utvidgad utredning och har ett konsultativt ansvar för.

  • Omsorgspsykiatri, psykisk sjukdom hos personer med utvecklingsstörning, där allmänpsykiatrin har det psykiatrisk basansvaret, men vi har en liten specialresurs efter remiss från dem.

Neuropsykiatri, psykofarmakologi och somatik är viktiga områden för att förstå bakgrunden till psykiatriska symtom hos våra målgrupper. Vår främsta uppgift är att utreda, behandla och rehabilitera våra patienter.

Nu när två av våra medarbetare går i pension, söker vi dig till avdelning 244 som vänder sig till patienter med Minnesrelaterade sjukdomar med demens som har svåra BPSD-symtom, Beteende och Psykiska Symtom vid Demens. Dessa personer har oftast ett utåtagerande beteende med komplicerat psykiatriskt omvårdnadsbehov.

Upptagningsområde är Göteborg med kranskommunerna Härryda, Mölndal och Partille.

Vi eftersträvar en jämn könsfördelning inom verksamheten och ser mångfald som en styrka,vilket kommer beaktas vid rekrytering.

Om tjänsten

Utöver omvårdnadsarbete som skötare kan vi erbjuda dig ett omväxlande arbete där du kan utveckla din kompetens inom både psykiatrisk och somatisk vård. Du kommer att arbeta som kontaktperson till en eller flera patienter där du tillsammans med patientansvarig sjuksköterska har ett helhetsansvar runt patienten.

Du kommer att ingå i ett väl utvecklat teamarbete med läkare, sjuksköterska, arbetsterapeut, fysioterapeut och psykolog där ni var och en bidrar med unik kompetens. Längden på introduktion och bredvidgång bedöms utifrån din induviduella kompetens för att du skall få en så god start som möjligt.

Om dig

Vi söker dig som har studerat omvårdnadsprogrammet, gärna med inriktning Psykiatri eller skötarutbildning.

Vi söker dig som har ett genuint intresse för arbete med patienter inom våra målgrupper. Du behöver ha jobbat inom vården tidigare och det är positivt om du även har arbetserfarenhet inom psykiatri.

Du är van vid att arbeta självständigt, är positiv och engagerad samt har lätt att anpassa dig till olika arbetsmiljöer, verksamhetsinnehåll och arbetsuppgifter. Vidare är du flexibel, tar ansvar för dina arbetsuppgifter, är serviceinriktad samt har lätt för att kommunicera med olika slags människor. Du har även en förmåga att kunna förstå patientens situation och behov.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad Kan diskuteras
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2017/224
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Katarina Kullenberg Åke, 031-343 11 11
Facklig företrädare
  • Kommunal, Lars-Göran Baatz , 070-673 37 00
Publicerat 2017-01-11
Sista ansökningsdag 2017-01-25

Tillbaka till lediga jobb