Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Neuropsykiatri, Avdelning 243

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om vår verksamhet

Inom Neuropsykiatrin finns fyra avdelningar med tre huvudsakliga målgrupper: Äldrepsykiatri, Minnesrelaterade sjukdomar och Omsorgspsykiatri.

  • Äldrepsykiatri, vilket innebär allmänpsykiatrisk sjukdom i hög ålder. Vi tar emot personer över 70 år som inte har en psykiatrisk tillhörighet till annan psykiatrisk klinik/öppenvård i Storgöteborg.
  • Minnesrelaterade sjukdomar, huvudsakligen vid misstanke om degenerativa sjukdomar, vilket är vår forskningsprofil. Primärvården ansvarar för basal utredning.

Neuropsykiatrin gör utvidgad utredning och har ett konsultativt ansvar.

  • Omsorgspsykiatri, psykisk sjukdom hos personer med utvecklingsstörning, där allmänpsykiatrin har det psykiatrisk basansvaret, men vi har en liten specialresurs efter remiss från dem.

Neuropsykiatri, psykofarmakologi och somatik är viktiga områden för att förstå bakgrunden till psykiatriska symtom hos våra målgrupper. Vår främsta uppgift är att utreda, behandla och rehabilitera våra patienter.

Avdelning 243 är en utrednings- och behandlingsavdelning för personer över 18 år, med en utvecklingsstörning och en samtida psykiatrisk problematik. Avdelningen är belägen inom Mölndals sjukhus och har sex vårdplatser.

Vi arbetar i team med bred professionell sammansättning där kontaktmannaskap är en viktig roll. Vårt arbetssätt utgår från en helhetssyn på patienten där diagnostik, behandling och omvårdnad är specialinriktad för vår målgrupp. Vi har ett nära samarbete med öppenvård och kommunens olika vårdgivare.

Avdelningens upptagningsområde sträcker sig över hela Västra Götalandsregionen. Vårt arbetssätt utgår från en helhetssyn på patienten där diagnostik, behandling och omvårdnad är specialinriktad för vår målgrupp. Avdelningen har ett nära samarbete med öppenvård och kommunens olika vårdgivare.

Vi söker nu en medarbetare som har ett gediget intresse för omsorgspsykiatri och har arbetat med denna patientkategorin.

Om tjänsten

Du kommer att arbeta som skötare med kontaktmannaskap. Vi kan erbjuda dig ett omväxlande och utåtriktat arbete där du kan utveckla din kompetens inom både psykiatrisk och somatisk vård. Omvårdnadsarbetet är en självklar arbetsuppgift du utför tillsammans med kollegorna på avdelningarna.

Datadokumentation sker i Melior enligt VIPS-modellen.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är skötare och genuint intresserad av att arbeta med vår målgrupp. Du har studerat omvårdnadsprogrammet med inriktning psykiatri eller skötarutbildning. Vidareutbildning inom omsorgspsykiatrin och/eller vidareutbildning för skötare i psykiatri är meriterande.

Vi kommer se till personlig lämplighet vid anställning. Vi värdesätter bland annat god samarbetsförmåga. Du tar ansvar, har ett lösningsfokuserat arbetssätt och ser möjligheter.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Mölndal, Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2017/227
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Katarina Kullenberg Åke, 031-343 11 11
Facklig företrädare
  • Kommunal, Lars-Göran Baatz, 070-673 37 00
Publicerat 2017-01-11
Sista ansökningsdag 2017-01-25

Tillbaka till lediga jobb