Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatrimottagning Västra Frölunda

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om verksamheten

Psykiatri Affektiva som klinik ansvarar för vård och behandling av
patienter med förstämningssyndrom (inklusive bipolär sjukdom), neurospsykiatri (inklusive ADHD och autism), personlighetssyndrom, ätstörningar och ångestsyndrom (inklusive PTSD och tvångssyndrom). Verksamheten har också två regionala uppdrag i psykiatri, ett för patienter som är hörselskadade eller döva med psykiatrisk samsjukledighet och ett för patienter med utmattningssyndrom och psykiatrisk samsjuklighet.

Vi arbetar enligt subspecialisering och värdebaserad vård och behandling. Kliniken har fyra öppenvårdsmottagningar med subspecialiserade team/enheter i Gamlestaden, Mölndal, Centrum och Västra Frölunda. Teamen/enheterna arbetar med differentierat vård och behandling. Förutom de neuropsykiatriska teamen omhändertas affektiva tillstånd, PTSD och personlighetssyndrom i subspecialiserade team.

Till vårt neuropsykiatriska team på Psykiatrimottagning Västra Frölunda söker vi nu en specialistläkare där teamet totalt kommer att ha tre specialistläkare, tre sjuksköterskor, fyra psykologer, två kuratorer, en arbetsterapeuter och en sjukgymnast. Teamen arbetar med strukturerade bedömningsinstrument med utrednings- och behandlingsprogram samt har ansvar för det nationella kvalitetsregistret BUSA.

Som specialistläkare i det neuropsykiatriska teamet ingår du också i klinikens neuropsykiatriska nätverk som utgör en viktig arena för dig som specialistläkare. I nätverket kartläggs gemensamma mål, strategiska frågor, olika utfallsdata följs och analyseras, olika projekt planeras. Nätverket är också referensgrupp till verksamhetsledningen i specifika frågor.

Under hösten 2017 kommer mottagningen att flytta till nya lokaler centralt i Göteborg på Första Långgatan.

Om arbetet

Till arbetsuppgifterna hör bland annat att:

-
Genomföra strukturerade utredningsprogram avseende neuropsykiatriska tillstånd.

-
Ansvara för patienternas behandling och uppföljning.

-
Samarbeta med övrig personal för att ge patienterna adekvat psykosocial behandling.

-
Handleda och undervisa ST-läkare, AT-läkare, underläkare och medicine studerande.

-
Delta i utvecklingsarbete.

-
Delta i klinikens jourverksamhet.

Om du är intresserade av forskning finns goda möjlighetera att tillgodose sådana ambitioner. Kliniken har egen FoUU-enhet samt ett FoU-råd. Det föreligger ett aktivt och nära samarbete med Sahlgrenska Akademin med forskning, utveckling och kvalitetssäkring.

Om dig

Du som söker ska vara specialistläkare i Psykiatri och det är stor fördel om du har erfarenhet av arbete med patienter med olika neuropsykiatriska tillstånd.

Teamarbetet kommer att präglas av ett utåtriktat arbetssätt med ett deltagande i olika forum och läkarsammankomster lokalt, regionalt och nationellt. Arbetet i teamet och på mottagningen bygger på ett stort engagemang, en positiv grundinställning och en god kollegial gemenskap vilket ställer krav på samarbetsförmåga och social kompetens.

Att ingå i vårt subspecialiserade neuropsykiatriska team kommer att erbjuda ett utmanande och utvecklande arbete där du kan bidra i vår strävan att bli ett ledande kunskapscentrum för neuropsykiatriska tillstånd.

Vi kan vid behov hjälpa till med bostad i Göteborg.

Varmt välkommen med din ansökan!


Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2017/474
Kontakt
  • Vårdenhetsöverläkare, József Dávid , 070-082 39 60
  • Läkarchef, Antonio Gonzalez , 070-764 33 99
  • Verksamhetschef, Tobias Nordin , 070-659 46 24
Facklig företrädare
  • Göteborgs Läkarförening, Per-Olof Hansson , 031-343 66 40
Publicerat 2017-01-19
Sista ansökningsdag 2017-03-01

Tillbaka till lediga jobb