Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Avdelning 34 akutgeriatrik

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vi söker nu dig som vill arbeta på ett strukturerat sätt med akutgeriatrik, där god omvårdnad präglar verksamheten.

Den akutgeriatriska avdelningen 34 är en del av akutflödet på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, där de flesta patienter kommer direkt från akutmottagningen. Hos oss på avdelning 34 arbetar vi för målet att alla sköra äldre skall få vård enligt ett strukturerat omhändertagande enligt CGA (Comprehensive Geriatric Assesment). Vi arbetar även för ett fullgott samarbete med övriga vårdgivare i vårdkedjan som till exempel Kommunen och påbörjar patientens utskrivningsplanering inom 48 timmar.

Hos oss kommer du att få arbeta nära i team med egna ansvarsområden som till exempel nutrition, konfusion, tryck- och fall prevention och läkemedelshantering. Det finns även goda möjligheter att delta i forskning som sker inom enheten.

Arbetsbeskrivning

Hos oss är teamarbetet grundläggande för att kunna ge våra äldre den bästa omvårdnaden och behandlingen. Förutom att vi arbetar i team, sjuksköterska, undersköterska och läkare så samarbetar vi även tätt tillsammans med andra yrkeskategorier som dietist, kurator, fysioterapeuter och arbetsterapeuter som alla bidrar till att uppfylla patientens behov. Du kommer att få arbeta strukturerat med patienters vårdplaner, mål och utvärdering. Avdelningen har individuell schemaläggning dag/kväll/helg. Avdelningen bemannas av fast nattpersonal.

Vem söker vi?

Vi har nu startat upp i nya lokaler och behöver då förstärka med ytterligare kolleger och vi vill gärna ta emot dig som tycker om att arbeta med och för människor. Vi ser gärna att du tycker om att samarbeta och ser teamet som en betydelsefull del i ditt arbete. Vi vill även ha en kollega som gillar struktur och kan arbeta metodiskt med de riskbedömningar och vårdplaner som görs för att skapa största värde för patienterna.

Som sjuksköterska har man både det medicinska ansvaret och omvårdnadsansvaret för patienterna vilket kräver personlig mognad och tydlighet i kommunikation till patienter och anhöriga. Hos oss är den kliniska blicken viktig för att upptäcka patienternas behov. Är du nyutbildad och nyfiken lär vi dig gärna och delar vår erfarenhet så att du kan utveckla ”blicken” och då även utvecklas i din yrkesroll hos oss.

Förutom att du har sjuksköterskelegitimation så ser vi att du är empatisk och har ett bra bemötande till patienter, anhöriga och kolleger, då de kommer från olika sociala och kulturella miljöer. Då våra patienter är äldre och många är multisjuka ser vi även att du är en stabil person med gott omdöme för att ge den bästa vården.

Varmt välkommen med din ansökan!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i en extra satsning, vårt Kliniska basår. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktiskt träna moment hos Simulatorscentrum. Dessutom ingår att arbeta på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens. Läs mer om basåret via denna länk: https://www2.sahlgrenska.se/sv/SU/Jobb-och-framtid/Kliniskt-basar/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2017/2617
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Lena Larsson , 031-342 65 02
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Annemarie Björk, 031-342 33 49
Publicerat 2017-04-21
Sista ansökningsdag 2017-05-05

Tillbaka till lediga jobb