Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Neurokirurgi, Avdelning 10/23

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Verksamhetsområde Neurosjukvård bedriver högspecialiserad vård för Västra Götalandsregionen och Norra Halland samt länssjukvård för Storgöteborg. Verksamheten är organiserad i fyra sektioner: neurologi, neurokirurgi, rehabiliteringsmedicin samt klinisk neurofysiologi.

Avdelning 10/23 är en Neurokirurgisk vårdavdelning med totalt 27 vårdplatser varav 6-10 Intermediärvårdsplatser. Hos oss vårdas patienter (barn och vuxna) med sjukdomar i hjärna och ryggmärg såsom tumörer, blödningar och akuta skallskador samt operationer på grund av smärta, epilepsi och onormal muskelspänning.

Om arbetet

Som sjuksköterska på vår avdelning ansvarar du för omvårdnaden av patienter som genomgår en neurokirurgisk operation både pre- och postoperativt. Vi är cirka 80 anställda och vi arbetar i team, där du tillsammans med en undersköterska planerar och ansvarar för en grupp patienter. Vi arbetar för en god och säker vård utefter väl inarbetade rutiner. Vi arbetar efter vår värdegrund och våra patienter skall alltid kunna förvänta sig patientfokus, trygghet, personlig omtanke och sakkunskap.

Den neurokirurgiska omvårdnaden är högspecialiserad vilket innebär en individuellt anpassad introduktionstid på upp till fyra veckor beroende på tidigare erfarenhet. Vi lägger individuella scheman och arbetar 2 helger på 5 veckor.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Tidigare erfarenhet som sjuksköterska är önskvärt men inget krav. Det är meriterande om du har erfarenhet från neurosjukvård, barnsjukvård, kirurgisk och/eller postoperativ vård. Ett intresse för teknik är ett stor plus då den neurokirurgiska omvårdnaden är högspecialiserad och i din vardag kommer du att hantera teknisk utrustning på vår NIMA enhet.

Att arbeta som sjuksköterska hos oss kräver personlig mognad och självständighet och vi söker därför dig som tar eget ansvar, är lugn och stabil samt har förmåga att omprioritera. Du arbetar bra tillsammans med andra människor genom att lyssna, kommunicera och hanterar olika situationer på ett konstruktivt sätt. Då arbetet på avdelningen ofta är omväxlande och utmanande ser vi att du är en flexibel och lösningsorienterad person med god samarbetsförmåga och ett gott bemötande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i en extra satsning, vårt Kliniska basår. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktiskt träna moment hos Simulatorscentrum. Dessutom ingår att arbeta på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens. Läs mer om basåret via denna länk: https://www2.sahlgrenska.se/sv/SU/Jobb-och-framtid/Kliniskt-basar/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 % eller kan diskuteras
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2017/2661
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Linda Wahlström Andersson, 031-342 99 46
  • Vårdenhetschef, Annika Björk, 031-342 99 47
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Monica Djurner, 076-790 01 40
Publicerat 2017-04-21
Sista ansökningsdag 2017-05-05

Tillbaka till lediga jobb