Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk mikrobiologi, Vårdhygien

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Är du intresserad av att förebygga vårdrelaterade infektioner och arbeta för att förebygga smittspridning? Vill du arbeta strategiskt och långsiktigt i samarbete med chefer på sjukhus, i kommunal vård och primärvård? Är du intresserad av regionalt och nationellt samarbete i vårdhygieniska frågor? Tycker du om att arbeta i team med andra kunniga och professionella medarbetare? Då passar arbetet som hygienläkare dig!

Vilka är vi?

Enheten för Vårdhygien på Sahlgrenska Universitetssjukhuset är en av de sammanlagt fyra vårdhygieniska enheterna som stödjer Västra Götalandsregionen som vårdgivare i att säkerställa en vård av god kvalitet med en god vårdhygienisk standard. Vårt huvuduppdrag är att förebygga vårdrelaterade infektioner och förhindra smittspridning. Enheten är rådgivare till chefer i vårdhygieniska frågor samt informerar, utbildar och ger råd till samtliga personalkategorier i vården. Vi bistår också med hjälp i smittspårningar och utarbetar vårdhygieniska rutiner. Arbetet innebär både handläggning av akuta vårdhygieniska frågeställningar och problem men också långsiktigt strategiskt arbete riktat mot beslutsfattare inom våra uppdragsområden. Enheten har pågående forskningssamarbeten och ett flertal medarbetare deltar i regionala och nationella arbetsgrupper. Vi har ett stort undervisningsuppdrag riktat både mot medarbetare inom vården men också mot Sahlgrenska Akademin och ett kontinuerligt pedagogiskt förbättringsarbete bedrivs på enheten.

Enheten arbetar i Göteborg och södra Bohuslän för verksamheterna inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Kungälvs sjukhus, Capio Lundby sjukhus, Frölunda Specialistsjukhus, Angereds Närsjukhus, Carlanderska sjukhuset, kommunal vård och primärvård. Arbetsresor inom Göteborg och regionen samt i övriga Sverige förekommer.

På enheten tjänstgör hygienläkare och hygiensjuksköterskor samt en assistent. Vi arbetar i team och ett fortgående utvecklings- och kvalitetsarbete bedrivs på enheten som också har ett nära samarbete med Smittskyddsenheten i VGR, mikrobiologiska laboratoriet och Infektionskliniken på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Vad kan vi erbjuda dig?

Du kommer att få goda möjligheter till såväl professionell som vetenskaplig utveckling, inkluderande kurser och utbildningar. Sedan 2015 är Vårdhygien en tilläggsspecialitet till grundspecialiteterna Infektionssjukdomar och Klinisk mikrobiologi.

Ditt nya jobb?

Hos oss kommer du att få arbeta både med akut problemlösning och rådgivning till vårdens medarbetare och chefer men också arbeta mer strategiskt med alla frågor som rör vårdrelaterade infektioner och smittspridning inom vården. Du kommer också att få ägna mycket tid åt undervisning.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är specialistkompetent läkare, gärna inom specialiteterna Infektionssjukdomar eller Klinisk mikrobiologi och som har goda kunskaper i svenska språket. Vi värdesätter även erfarenheter av projekt- eller utvecklingsarbete, undervisning, forskning, handledning, arbete i ledande befattning, pedagogisk utbildning och forskningsutbildning. 

Vi ser gärna att du har lätt för att samarbeta i team, både som teamledare och medlem. Du är också van att prioritera, ta initiativ och organisera ditt arbete självständigt. Du behöver ha en god planeringsförmåga och vara flexibel, noggrann och serviceinriktad. Viktigt är också god förmåga att kommunicera, entusiasmera och förmedla kunskap eller information till olika yrkesgrupper inom sjukvården, både medarbetare och chefer på alla nivåer. Stor vikt läggs därför vid personliga egenskaper.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2017/3045
Kontakt
  • Sektionschef/överläkare, Carin Gebäck , 031-342 49 94 eller 070- 046 32 36
Facklig företrädare
  • SACO, Ewa Johansson, 031-342 47 09
Publicerat 2017-04-24
Sista ansökningsdag 2017-05-25

Tillbaka till lediga jobb