Habilitering & Hälsa, Habiliteringen, Hisingen

Habilitering & Hälsa erbjuder förebyggande och behandlande insatser samt hjälpmedel till personer som har varaktiga funktionsnedsättningar. Ett tvärprofessionellt arbete som bidrar till ökad delaktighet i samhället. Vi erbjuder dessutom teckenspråkstolk och andra tolktjänster. Patientnära forskning ingår i vårt förbättringsarbete. Vill du ha ett meningsfullt och utvecklande arbete? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans skapar vi möjligheter!

Beskrivning
Vi söker en kurator till Habiliteringen Hisingen, barn och ungdom.
Barn- och ungdomshabiliteringen är en verksamhet som ger stöd och insatser till barn och ungdomar med medfödda eller tidigt förvärvade funktionsnedsättningar såsom utvecklingsstörning, autism och/eller rörelsehinder. Verksamheten är ett komplement till övrig hälso- och sjukvård, förskola, skola och socialtjänst. Inom habiliteringen har personalen särskild kompetens om funktionsnedsättningar och hur dessa påverkar vardagsliv, hälsa och utveckling.
Habiliteringen arbetar i team där det kan ingå arbetsterapeut, kurator, logoped, läkare, psykolog, sjukgymnast, sjuksköterska och specialpedagog.
Du kan läsa mer om Habiliteringen på vår hemsida: http://hh.vgregion.se/
Rekryteringen sker löpande och du kan bli kontaktad innan ansökningstiden har gått ut.

Arbetsuppgifter
Din uppgift blir att i nära samarbete med barn/ungdomar, föräldrar och övriga yrkesgrupper inom teamet
planera och genomföra insatser som därefter utvärderas. Insatser kring barn/ungdomar kan ges individuellt eller i grupp under avgränsande behandlingsperioder. Arbetet är variationsrikt.
Kuratorn bedriver psykosocialt arbete vilket bland annat innefattar kris- och stödsamtal, information om samhällsstöd och nätverksarbete. Arbetet kan vara såväl förebyggande som stödjande/behandlande. Du erbjuds en introduktionsperiod och goda möjligheter till kollegial handledning samt regelbundna yrkesträffar.

Kvalifikationer
Du som söker ska vara utbildad socionom med inriktning mot psykosocialt arbete och ha flera års yrkeserfarenhet. Erfarenhet av arbete med barn och ungdomar med funktionsnedsättningar inom habiliteringens målgrupp är meriterande. Goda kunskaper om diagnoserna kognitiv utvecklingsstörning, autismspektrumstörning och/eller rörelsehinder och behov relaterade därtill, är meriterande. Du ska ha erfarenhet och intresse av att arbeta i tvärprofessionella team. Arbetet som kurator innefattar samverkan mellan olika yrkesgrupper och andra vårdgivare samt kommun, varför det ställs stora krav på både självständighet och god samarbetsförmåga.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Då det förekommer en del resor i tjänsten är B-körkort ett krav.

Övrigt
Inom Habilitering och Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Hisingen
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2017/4532
Kontakt
  • Annika Waser, habiliteringschef,, 0700-20 78 02
Facklig företrädare
  • Stig Roos, SSR,, 0702-55 49 19
Publicerat 2017-06-19
Sista ansökningsdag 2017-07-03

Tillbaka till lediga jobb