Asyl- och PTSD-enhet, Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken

Södra Älvsborgs Sjukhus, SÄS, är en av fyra sjukhusgrupper i Västra Götalandsregionen. SÄS är ett komplett akutsjukhus och bedriver länssjukvård inom, de för länssjukhus, vanligaste förekommande specialiteter. SÄS ansvarar även för barn- och ungdomsmedicinska och psykiatriska öppenvårdsmottagningar i kommunerna i Sjuhärad.

Vi är ett hälsofrämjande sjukhus med fokus på vård, behandling och arbetssätt som sätter patienternas behov i första rummet. Vi utvecklar våra verksamheter genom processtänkande och ett tvärprofessionellt samarbete.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Om verksamheten
BUP Asylmottagning är en åldersöverskridande specialistpsykiatrisk mottagning som är samlokaliserad i fina lokaler med BUP PTSD-mottagning på Skaraborgsvägen 21 i Borås. Mottagning är organiserad under barn- och ungdomspsykiatrisk klinik vid Södra Älvsborgs Sjukhus, men vi arbetar både mot barn- och vuxenpsykiatri.
BUP Asylmottagning erbjuder specialistpsykiatrisk vård till asylsökande och gömda barn, ungdomar och vuxna i 10 kommuner. Sammanlagt ingår det i teamet 13 tjänster fördelade på psykologer, socionomer, sjuksköterskor, psykiater, sekreterare och assistent. Vid vår mottagning pågår även ett projekt som riktar sig till ensamkommande flyktingungdomar samt till HVB-hem samt familjehem som tar emot ensamkommande flyktingungdomar. Det är 2 hälsopedagoger som håller i projektet och de ingår inte i klinisk verksamhet.

Sammanlagt finns det på två mottagningar 7 psykologer och PTP-psykologer. Psykologgruppen har gemensam handledning i psykotraumatologi och vi bedriver ett ständigt förbättringsarbete samt metodutveckling.

Om tjänsten
Vi söker dig som är legitimerad psykolog och som är intresserad av transkulturell psykologisk diagnostik, behandling samt psykotraumatologi. Personlig lämplighet och god samarbetsförmåga värderar vi högt eftersom stor del av arbetet sker i samverkan med vårdgrannar. Kunskapsspridning är en del av vårt uppdrag och av dig förväntas det att arbeta med utbildningar för externa och interna samverkanspartners. Vi arbetar kontinuerligt med metodutveckling och ingår i nationella och regionala nätverk kring traumatillstånd. Vi erbjuder dig ett spännande och stimulerande arbete i trivsam miljö och engagerade arbetskamrater.

Övrigt
Mottagningen ligger centralt i Borås. Goda pendlingsmöjligheter t ex från Göteborg.

Mångfald och jämställdhet är två viktiga aspekter i urvalsprocessen. Vi värnar om allas trygghet och begär utdrag ur misstanke- och belastningsregistret på alla som erbjuds anställning hos oss.

Vi berättar gärna mer om de möjligheter som arbetet hos oss kommer att innebära. Om du är intresserad, hoppas vi att du ringer för att få mer information.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2017/4816
Kontakt
  • Katrin Sepp, vårdenhetschef, 033-616 44 41
  • Christina Duhme, psykolog, 033-616 44 65
Facklig företrädare
  • Johan Roos, Sveriges psykologförbund, 033-616 13 91
Publicerat 2017-07-17
Sista ansökningsdag 2017-08-13

Tillbaka till lediga jobb