Asyl- och PTSD-enhet, Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken

Södra Älvsborgs Sjukhus, SÄS, är en av fyra sjukhusgrupper i Västra Götalandsregionen. SÄS är ett komplett akutsjukhus och bedriver länssjukvård inom, de för länssjukhus, vanligaste förekommande specialiteter. SÄS ansvarar även för barn- och ungdomsmedicinska och psykiatriska öppenvårds-mottagningar i kommunerna i Sjuhärad.

Vi är ett hälsofrämjande sjukhus med fokus på vård, behandling och arbetssätt som sätter patienternas behov i första rummet. Vi utvecklar våra verksamheter genom processtänkande och ett tvärprofessionellt samarbete.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Om verksamheten
BUP Asylmottagning är en åldersöverskridande specialistpsykiatrisk mottagning som är samlokaliserad i fina lokaler med BUP PTSD-mottagning på Skaraborgsvägen 21 i Borås. Mottagning är organiserad under barn- och ungdomspsykiatrisk klinik vid Södra Älvsborgs Sjukhus, men vi arbetar både mot barn- och vuxenpsykiatri.

BUP Asylmottagning erbjuder specialistpsykiatrisk vård till asylsökande och gömda barn, ungdomar och vuxna i 10 kommuner som följer Södra Älvsborgs Sjukhus betjäningsområde. Sammanlagt ingår det i teamet 13 tjänster fördelade på psykologer, socionomer, sjuksköterskor, psykiater, sekreterare och assistent. Vid vår mottagning pågår även ett projekt som riktar sig till ensamkommande flyktingungdomar samt till HVB-hem och familjehem som tar emot ensamkommande flyktingungdomar. Det är 2 hälsopedagoger som håller i projektet och de ingår inte i den kliniska verksamheten.
Sammanlagt finns det på mottagningen 3 socionomer, vars arbete består av att bistå teamet med psykosocial kunskap, samverkan med vårdgrannar samt kurativa samtal individuellt och i grupp.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har tagit socionomexamen och som är intresserad av vår målgrupp och transkulturellt arbete. Tidigare erfarenhet av arbete med asylsökande/nyanlända är meriterande. Personlig lämplighet och god samarbetsförmåga värderar vi högt, då vårt tvärprofessionella teamarbete bland annat kräver god förmåga till helhetssyn, flexibilitet i arbetsuppgifterna och ett etiskt förhållningssätt.

Vi erbjuder dig ett spännande och stimulerande arbete i trivsam miljö och engagerade arbetskamrater. Klinikens medarbetare har en hög kompetens som både ska bevaras och vidareutvecklas, varför det finns en generös inställning till vidareutbildning/utveckling för alla våra medarbetare utifrån målgruppen. Vi erbjuder även handledning till alla medarbetare.

Övrigt
Mottagningen ligger centralt i Borås. Goda pendlingsmöjligheter t ex från Göteborg.
Tjänsterna är tillsvidareanställningar inom barnpsykiatriska kliniken med placering på BUP Asylmottagning.

Mångfald och jämställdhet är två viktiga aspekter i urvalsprocessen. Vi värnar om allas trygghet och begär utdrag ur misstanke- och belastningsregistret på alla som erbjuds anställning hos oss.
Vi berättar gärna mer om de möjligheter som arbetet hos oss kommer att innebära. Om du är intresserad, hoppas vi att du ringer för att få mer information.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2017/4819
Kontakt
  • Katrin Sepp, vårdenhetschef, 033-616 44 41
  • Rebecka Lind, kurator, 033-616 44 42
Facklig företrädare
  • Stig Roos, Akademikerförbundet SSR (SACO), 0702-55 49 19
Publicerat 2017-07-17
Sista ansökningsdag 2017-08-13

Tillbaka till lediga jobb