Närhälsan Frölunda vårdcentral

Närhälsan är störst i Sverige på primärvård. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna och gör skillnad för deras liv och hälsa. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter.

Om oss

Frölunda vårdcentral är lokaliserad i stadsdelen Västra Frölunda i Göteborg, i lokaler på Frölunda Torg, ett modernt köpcentrum. Vi är en enhet med drygt 12 400 listade medborgare, 48 anställda. Vårdcentralens listade speglar stadsdelens demografi med en palett av olika kulturer, socioekonomi och åldrar. Sjukligheten bland våra listade är stor och de som arbetar hos oss kan göra verklig skillnad för medborgarna.

Vi har 5 fast anställda specialister i allmänmedicin, 4 geriatriker, 5 ST-läkare, samt 1 leg läkare, samt AT/-nyexaminerade läkare. Därtill diabetes-, astma/kol- och blodtrycksmottagning, äldre-mottagning, mobil hembesöksenhet 65+ samt psykosocialt team. Vi har ansvar för hemsjukvård. LSS/BSS och särskilda boenden i området. Vår BVC är del av Göteborgs äldsta familjecentral, Familjecentralen Trädet, belägen c:a 200 meter från vårdcentral. Vi är knutna till PTC, Närhälsans center för kliniska prövningar av läkemedel. Vi har ett Patientråd 65+ bestående av samtliga 5 st pensionärsorganisationer i stadsdelen Askim-Frölunda-Högsbo.

Årets nytänkande inom Närhälsan 2016 för vår Hembesöksenhet 65+.

Förutsättningar

Frölunda vårdcentral expanderar då många medborgare vill ha oss som sin vårdcentral. Vi har som mål att bli en vårdcentral med det bästa hållbara allmänmedicinska arbetssättet. Vi erbjuder ett varierat arbete enligt önskemål där vi profilerar oss på äldre, kroniker, funktionshindrade, de allra minsta barnen och självklart flyktingmedicinsk mottagning.

Vi är generösa med utbildning. Du kommer att ha egen tid i tidboken för uppföljning av egna patienter.

Om arbetet

Dina arbetsuppgifter kommer att innefatta sedvanligt distriktsläkararbete inom primärvård handledning av ST/AT-läkare/underläkare, samt läkarstudenter vid behov. Du deltar i läkargruppen som en kreativ medlem i förbättrings- och utvecklingsarbete av den vårdcentralen tillsammans med vårdcentralens ledning.

Om dig

Legitimerad läkare med specialistkompetens i allmänmedicin. Vi söker dig som har lätt att kommunicera och skapa relationer, datorvana samt har ett genuint intresse av handledning och utveckling av verksamhet och medarbetare. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper såsom flexibilitet, samarbets- och organisationsförmåga, samt intresse för att vidareutveckla ett hållbart allmänmedicinskt arbetssätt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% eller enligt överenskommelse
Ort Frölunda
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2017/4893
Kontakt
  • Vårdcentralschef Ann Sundström, 0700-20 79 41
Publicerat 2017-07-04
Sista ansökningsdag 2017-08-31

Tillbaka till lediga jobb