Närhälsan, Göteborg, Flyktingmedicinsk mottagning

Närhälsan är störst i Sverige på primärvård. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna och gör skillnad för deras liv och hälsa. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter.

Om oss

Närhälsan driver en resursenhet för nyanlända flyktingar som befinner sig under etablering. Verksamheten ska ha en samlad kunskap om målgruppen nyanlända flyktingar och arbeta sammanhållet för att förbättra hälsan och underlätta etableringen i Sverige. Målgruppen är patienter som remitteras från Göteborgs stad och Arbetsförmedlingen. Mottagningens uppdrag:

  • Utreda och behandla migrationsrelaterad ohälsa
  • Göra medicinska bedömningar
  • Utföra behandlingar som förväntas av allmänmedicinsk verksamhet
  • Hälsoundersökningar av asylsökande
  • Arbeta konsultativt gentemot övrig primärvård och vårdgrannar
  • Psykoedukativa insatser, Hälsoskola för nyanlända.

Om arbetet

Du förväntas svara för den psykologiska kompetensen i teamet. Du kommer att arbeta tillsammans med läkare, sjuksköterskor, undersköterska, socionom och sekreterare.
Man har ett nära samarbete med övriga yrkeskategorier och arbetar hela tiden utifrån synsättet att varje profession har en viktig del i arbetet med att stärka patienternas hälsa. Dina arbetsuppgifter innefattar bedömning, behandling samt psykoedukativa insatser. Vi arbetar både individinriktat och med gruppbehandling. Arbetet innefattar även samverkan med vårdgrannar och myndigheter så som: primärvård, socialtjänst och arbetsförmedling. Konsultation och utbildningsuppdrag kan komma att ingå i tjänsten. 

Om dig 

Vi söker dig som är legitimerad psykolog. Fördjupad kunskap och erfarenhet om migrationsrelaterad ohälsa samt psykologisk behandling lämplig för målgruppen är ett krav. Viktigt med kunskap och engagemang om migration och mänskliga rättigheter. Vi söker dig som har lätt för att arbeta självständigt och i team. Vi vill att du är en flexibel och kreativ person med god förmåga att organisera och prioritera. Stor vikt kommer att läggas vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig ett spännande och stimulerande arbete i centrala Göteborg och med engagerade arbetskamrater. Vi erbjuder handledning till alla medarbetare. Mångfald och jämställdhet är två viktiga aspekter i urvalsprocessen.

Välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2017/5423
Kontakt
  • Britt Tallhage, Verksamhetschef, 070-205 67 42
  • Farzad Pakzad, Psykolog, 031-747 89 50
Publicerat 2017-08-11
Sista ansökningsdag 2017-09-30

Tillbaka till lediga jobb