Avdelning 3/Utbildningsvårdavdelning, Vuxenpsykiatriska kliniken

Södra Älvsborgs Sjukhus, SÄS, är en av fyra sjukhusgrupper i Västra Götalandsregionen. SÄS är ett komplett akutsjukhus och bedriver länssjukvård inom, de för länssjukhus, vanligaste förekommande specialiteter. SÄS ansvarar även för barn- och ungdomsmedicinska och psykiatriska öppenvårds-mottagningar i kommunerna i Sjuhärad.

Vi är ett hälsofrämjande sjukhus med fokus på vård, behandling och arbetssätt som sätter patienternas behov i första rummet. Vi utvecklar våra verksamheter genom processtänkande och ett tvärprofessionellt samarbete.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Vuxenpsykiatrin prövar en arbetstidsmodell under 2 år, för sjuksköterskor, som innebär sänkt veckoarbetstid. 

Du som sjuksköterska, med heltidstjänst, får en veckoarbetstid på 34 timmar per vecka och för det utgår heltidslön. Vi är övertygade om att en kortare arbetstid leder till en större arbetsglädje så man på sina lediga dagar hinner med både återhämtning och den fritid man önskar ha.
För oss inom vuxenpsykiatrin på SÄS är det vägledande och självklart med omtanke om den som söker vård hos oss. Vi vill att patienter och närstående som kommer i kontakt med oss känner sig nöjda och delaktiga i vården och blir bemötta med respekt och värdighet.

Södra Älvsborgs Sjukhus investerar långsiktigt och har påbörjat byggnationen av Psykiatrins kvarter.
Psykiatrins kvarter omfattar verksamheterna inom vuxenpsykiatri samt barn- och ungdomspsykiatri. De vuxenpsykiatriska öppenvårdsmottagningar i Borås kommer att flytta till sjukhusområdet. Kvarteret byggs och tas i bruk i flera steg och beräknas vara helt klart för invigning 2021.

Vi söker dig som är intresserad av psykiatri och som vill vara med och påverka framtidens psykiatriska vård.
Just nu söker vi en sjuksköterska till en av våra vuxenpsykiatriska avdelningar, avdelning 3.

Avdelning 3 är en avdelning för patienter med affektiv problematik och äldrepsykiatri patienter. Vi arbetar i två team tillsammans med överläkare, avdelningsläkare, sjuksköterska, och mentalskötare/undersköterska. Vi har även tillgång till psykolog, socionom, sjukgymnast och arbetsterapeut. Avdelningen  har 16 vårdplatser och är en utbildningsvårdsavdelning vilket innebär ett ökat samarbete med Borås Högskola genom att vi har klinisk lektor samt klinisk adjunkt knuten till vår avdelning. Antalet studenter är också fler till antalet än på en vanlig avdelning. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med vidareutbildning i psykiatri och med intresse för handledning samt att arbeta patientfokuserat utifrån vårt uppdrag och värdegrund. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknade arbete. Vi lägger  stor vikt vid personlig lämplighet, god samarbetsförmåga och att du kan arbeta självständigt. Till din läggning är du positiv, flexibel och inställd på utveckling och förnyelse av patientarbetet. Låter det intressant är du välkommen att höra av dig så berättar vi mer.

Övrigt
Vi värnar och allas trygghet och begär utdrag ur misstanke- och brottsregistret på alla som erbjuds anställning hos oss.
Vi genomför intervjuer löpande under ansökningstiden så välkommen med din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2017/5678
Kontakt
  • Ann Husberg, vårdenhetschef, 033-616 27 15
  • Adel Rado-Sumi, vårdgruppchef, 033-616 27 33
Facklig företrädare
  • Carina Mölgaard, Vårdförbundet, 033-616 27 20
Publicerat 2017-08-24
Sista ansökningsdag 2017-09-17

Tillbaka till lediga jobb