Alingsås Lasarett, Kliniken för akutmottagning och administration

Kliniken för akutmottagning och administration består av akutmottagning, bemanningsservice, logopedmottagning, administration och sekretariat.

Akutmottagning för medicin/kirurgi/ortopedi/urolog är öppen alla dagar kl 08.00-21.00.
Här arbetar sjukhusets AT-läkare, ST-läkare och specialistläkare.

Administrationen och sekretariatet ger stöd, service och handledning till övriga enheter så att sjukhuset kan fullgöra sitt uppdrag och bedriva en effektiv vårdverksamhet. Administrationen består av funktioner inom HR, ekonomi och inköp, verksamhetsutveckling, IS/IT, miljö och säkerhet.

Alingsås lasarett är en del av Västra Götalandsregionen. Närhet, öppenhet, dialog, trygghet och kompetens är viktiga ledstjärnor. Alingsås lasarett har en pågående om- och tillbyggnad för att utveckla vården och möta framtidens vårdbehov som akutsjukhus med närvårdsprofil.

Sjukhuset ligger i Alingsås, en naturnära stad med fin stadskärna, knappt 5 mil utanför Göteborg med goda pendlingsmöjligheter med tåg eller bil.

Vi söker dig som vill vara med och bygga upp verksamheten i en för sjukhuset relativt ny läkargrupp, akutläkare. Vi erbjuder möjligheten till ett brett utbud av patienter för akutläkare och flexibel arbetstid med avsatt tid för självstudier.

Beskrivning
Med start under 2015 påbörjade Västra Götalandsregionen en särskild satsning på att bygga upp en livskraftig grupp akutläkare inom regionen. Alingsås Lasarett är en del av detta projekt och satsar nu helhjärtat på att bygga upp en långsiktigt hållbar akutläkarklinik med målet att ha en akutmottagning huvudsakligen bemannad av akutläkare fram till 2025.

Akutmottagningen har årligen ca 22 000 akutbesök. Vi tar emot ett brett urval akutfall inom kirurgi, ortopedi och internmedicin under akutmottagningens öppettider kl. 08.00-21.00. Inom kirurgi och ortopedi tar vi även emot barn.

Sjukhusets storlek gör att vi har ett bra samarbete mellan akutläkarna och de övriga klinikerna. Akutläkarbemanningen har tillkommit utöver tidigare jourlinjer, vilket medför att läkarbemanningen på akutmottagningen är god och ger utrymme för en bra arbetsmiljö. Kliniken har för närvarande 3 ST-läkare i akutsjukvård anställda och 1 specialistläkare i internmedicin.

Arbetsuppgifter
I arbetet ingår i huvudsakligen tjänstgöring på akutmottagningen, övervägande dag och kvällstid, inte nätter. I ditt arbete ingår handledning av AT-läkare och studenter. Du förutsätts också vara med och bidra till utvecklingen av arbetssättet för akutläkargruppen.

Utbildning

ST-läkaren får en individuell utbildningsplan utifrån SWESEM:s rekommendationer. Vi samarbetar med regionens övriga akutkliniker för att tillgodose behovet av handledning och studierektor. För närvarande tar vi även in extern hjälp av specialistläkare i akutsjukvård för att få ytterligare handledningsmöjligheter. Kliniken har internutbildning utifrån Eric Dryvers utbildningsmaterial med avsikt att genomgå specialisttentamen. Vi erbjuder inläsningstid inför utbildningsdagar.

Sommaren 2016 införskaffades ny ultraljudsutrustning och vi startade utbildning i bedside ultraljud, vilken används mycket i det dagliga arbetet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad läkare med svensk legitimation och goda kunskaper i svenska språket. Vi förutsätter ett intresse för akutsjukvård i alla dess former och ser gärna ett intresse för utvecklingsarbete. Arbetet sker i team och du ska ha lätt för att samarbeta med olika personalkategorier. Stor vikt fästes vid personlig lämplighet.

Vi förespråkar mångfald i vår rekryteringsprocess.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2017-12-01 eller snarast efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Alingsås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2017/6008
Kontakt
  • Peter Moström, Specialistläkare,, tfn:0322-227133 eller 0703-714 091
  • Christina Nyström, Verksamhetschef,, 0705-72 61 04
Facklig företrädare
  • John Andersson, Läkarförbundet, tfn:0322-0322-226000 (vx)
Publicerat 2017-09-28
Sista ansökningsdag 2017-11-12

Tillbaka till lediga jobb