Södra Älvsborgs Sjukhus, Kurator- och psykologenheten

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) är vi medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.


SÄS är en av fyra sjukhusgrupper i Västra Götalandsregionen. Här finns en bred medicinsk verksamhet, omfattande forskning och utbildningsvård. De flesta arbetar i Borås, men en del av vården bedrivs i Skene. Sjukhuset har också öppenvårdsmottagningar i flera kommuner inom psykiatri och barn- och ungdomsmedicin.


Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Beskrivning

Neurolog- och rehabiliteringskliniken på SÄS har ca 400 medarbetare. Vi har ett stort fokus på att utveckla vården och rehabiliteringen för våra patienters bästa, tillsammans med patient och medarbetare. Vi arbetar aktivt med att göra patienten mer delaktig i vården och arbetar för att successivt införa ett personcentrerat arbetssätt. Enheten för kuratorer och psykologer har som uppgift att i varierande grad serva SÄS med sin specifika kompetens. Enheten har stora utmaningar framför sig där professionsutveckling och nya arbetssätt kommer att vara i fokus. Vi söker nu en enhetschef som har det övergripande ansvaret att leda utvecklingen av enheten. Du kommer att ha det direkta ledningsansvaret för två professioner – kuratorer och psykologer som tillsammans är ca 25 medarbetare. 

Enhetens uppdrag är att:

  • Kurator; Tillföra ett kvalificerat psykosocialt perspektiv i den medicinska vården. Kuratorn arbetar för att stärka individens möjligheter att hantera inre och yttre påfrestningar. Kuratorn arbetar med att förebygga, undanröja och lindra negativa psykiska och sociala effekter av sjukdom och funktionshinder samt medverka till att människor i utsatta situationer kan nå en gynnsammare utveckling av sin livssituation.
  • Psykolog; Utreda, bedöma och behandla psykologiska, sociala och neuropsykologiska frågeställningar som blivit följden av sjukdom, skada eller utvecklingsneurologisk störning.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta som chef och ledare i en dynamisk och utvecklingsorienterad verksamhet. Ditt ledarskap skall präglas av ett engagemang utifrån vår vision och värdegrund där patientens bästa är drivande. Som enhetschef har du förmåga att ta initiativ, se till helheten och på ett ansvarsfullt sätt arbeta utifrån uppsatta mål. Du praktiserar ett närvarande ledarskap där du tillsammans med medarbetarna tillser att önskvärda resultat uppnås. I ditt ledarskap har du en stor tilltro till medarbetarens egen kraft och kompetens att finna lösningar och förbättringar. Du har fokus på en ständig utveckling och daglig förbättring av verksamheten och du har en vilja att verka mellan enhets- och klinikgränser där det gemensamma resultatet för patienten är vägledande. Du har en god förmåga att hantera stress och komplexa situationer, god social kompetens och en välutvecklad kommunikativ förmåga. Du är direkt underställd verksamhetschef/sektionschef och är en del av klinikens ledningsfunktion. Du har personal-, verksamhet- och ekonomiansvar. 

Kvalifikationer

Du som söker har relevant högskoleutbildning, gärna med erfarenhet från arbete i ledande ställning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, ledarskapsförmåga och tidigare uppnådda resultat.  

Övrig information

I samband med rekrytering kommer eventuellt utsedd person att genomgå en dags rekryterings assessment. 

"Varje dag, varje timma, varje minut gör vi skillnad i patienters liv"  

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2017/7717
Kontakt
  • Gunnar Helgesson, verksamhetschef, 033-616 14 62
Facklig företrädare
  • Stig Roos, Akademikerförbundet SSR, 0702-55 4919
  • Annika Westergård, Sveriges Psykologförbund, 070-508 6781
Publicerat 2017-11-14
Sista ansökningsdag 2017-12-03

Tillbaka till lediga jobb